zaterdag, december 14

Homofobie in Aalst

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aalst, de stad van het carnaval en een “torenpoepende” burgemeester, moet zowat de meest ruimdenkende plaats van Vlaanderen zijn. Maar blijkbaar is niet iedereen even ‘open van geest’, want deze nacht werd de stad opgeschrikt door homofoob geweld.


Uit de getuigenverklaringen blijkt dat twee mannen van 20 en 28 op de vuist gingen met het homokoppel vanwege hun geaardheid. Nadat ze bevestigend hadden geantwoord op de vraag of ze homo waren, werden de twee mannen in elkaar geslagen door de broers. Ze gebruikten daarbij stoelen en een biljartkeu als wapen. De 35-jarige man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het 55-jarige slachtoffer mocht na verzorging naar huis, maar is wel arbeidsongeschikt. Bovendien verbouwden ze ook het café waar de feiten zich afspeelden: ze gooiden een terrastafel door het raam, waarna ze gevlucht zijn met een scooter.

Toen de twee agressievelingen zich aanboden aan het ziekenhuis, kon de politie hen inrekenen. Zij moeten zich verantwoorden voor de onderzoeksrechter.

Çavaria, de belangenorganisatie van holebi’s en transgenders in Vlaanderen en Brussel, reageert ontzet op het incident in Aalst. ‘Homo- en transfoob geweld komen helaas in alle lagen van de bevolking voor, en blijkbaar ook in alle gemeenten of steden. We zijn geschokt door deze laffe daad van agressie’, klinkt het.

Na de homofobe moord in mei in Luik vroeg çavaria een nationaal actieplan tegen homo- en transfobie. Premier Di Rupo, en de ministers Turtelboom en Milquet beloofden kort nadien om daar nog dit jaar werk van te maken. ‘De hoogdringendheid van zo’n actieplan is helaas nogmaals bewezen’, zegt çavaria-coördinator Yves Aerts.

Ook Jean-Jacques De Gucht, lijsttrekker voor Open VLD in Aalst, reageerde op het incident: ‘De geweldplegingen, ingegeven door een onaanvaardbare intolerantie tegenover mensen met een homoseksuele geaardheid, kunnen onder geen enkele manier door de beugel.’

Share.

About Author

1 reactie

  1. Waar gaat het naartoe met de wereld? Als je iemand niet kan hebben, laat die dan met rust. Zullen we anders ook ineens geweld gebruiken omdat we mens zijn?

    De irrationaliteit ten top. Ja dat zijn homo’s, nichten, flikkers, hoe je het ook draait of keert, als zij je met rust laten doe dan verdomme ook hetzelfde.

    Ik moet niet weten van kaas, maar daarom ga ik niet ieder pakje dat verkocht word in belgië kapotslaan.

    Puberaal geweld zou wel eens gedaan mogen zijn…

Leave A Reply

*