zaterdag, juli 20

Homo’s voorspellen winnaar Eurovisiesongfestival

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marc Putman and Mans ZelmerlowDe Europese gay lifestylezender OUTtv start vandaag opnieuw met een online poll omtrent het Eurovisiesongfestival. Ieder jaar stemmen meer dan 3.000 holebi’s op hun favoriete Songfestivalnummer van het jaar. Naar goede gewoonte ontvangt de pollwinnaar de felbegeerde OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn effectief losbarst. Sinds de invoering van deze award in 2010 werd de uiteindelijke winnaar van het Songfestival reeds vier keer goed voorspeld door de homogemeenschap.

 
“In tegenstelling tot andere awards, zoals de jaarlijkse Barbara Dex Award voor slechtst geklede artiest, wordt de OUTmusic Award uitgereikt nog voor de eerste halve finale van het Songfestival plaatsvindt,” vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe. “In de poll kan er enkel gestemd worden op de huidige deelnemers van het Songfestival. Bij de OUTmusic Award draait het om het nummer dat het best in de smaak valt bij de homogemeenschap. De artiest, de live-uitvoering en de persoonlijke boodschap van de artiest zijn bijzaak.”

 
Het is de zevende keer dat OUTtv de award in aanloop van het Songfestival uitreikt. Al sinds 2010 stemmen Europese holebi’s op hun favoriete songfestivalnummer van het jaar. In totaal wisten de OUTtv-stemmers de winnaar vier keer te voorspellen: in 2010, 2012, 2013 en 2015. “Homo’s hebben een goede voeling met muziek. Vorig jaar voorspelden de homogemeenschap dat Måns Zelmerlöw met ‘Heroes’ het Eurovisiesongfestival zou winnen. Een juiste prognose zo bleek,” aldus Putman. (Bekijk hier het YouTube-filmpje waarin Marc Putman de OUTmusic Award aan Måns uitreikt.)

 
Stemmen kan dit jaar nog tot en met 1 mei via www.out.tv of via de rechtstreekse link https://app.je/eurovision/web. De OUTmusic Award 2016 wordt op maandag 9 mei persoonlijk aan de winnaar overhandigd in het OUTtv-programma ‘Eurovision Update’.

 
OUTtv start vanaf heden ook met de Eurovisieprogrammering waaronder programma’s te zien zijn zoals ‘Stockholm Calling’ met presentator en Eurovisionist Jens Geerts, de registratie van ‘Eurovision In Concert’ (op 9 april in Melkweg Amsterdam) en ‘Best of Eurovision’. Via social media en de OUTtv-website komen de laatste Eurovisienieuwtjes eveneens voorbij.
Marc Putman en Måns Zelmerlöw

Share.

About Author

Leave A Reply

*