zondag, augustus 1

In Nederland Les over homoseksualiteit op basisschool d.m.v. de kortfilm Ruben

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Als je als meisje op een meisje valt of als jongen op een jongen, kan het best lastig zijn om daar voor uit te komen. Op basisschool Alfons Ariens in Harderwijk krijgen leerlingen voor het eerst les over homoseksualiteit.

Lessen

Vanaf december zijn zulke lessen verplicht op alle basisscholen. Dat hebben politici in de Tweede Kamer besloten. Veel homo’s worden nu gepest en dat moet veranderen, zeggen ze. Ze hopen dat kinderen door de lessen meer begrip krijgen voor mensen die homoseksueel zijn.

Hiervoor word o.a. de kortfilm RUBEN gebruikt:

http://www.defilmruben.nl/cms/

Ruben is zich bewust aan het worden van zijn seksualiteit en worstelt met de gevolgen en problemen hiervan. Hij ontdekt de liefde door een date met Mike en heeft voor het eerst gevoelens van liefde voor een andere jongen. Zijn familie en zusje zijn niet op de hoogte van zijn strijd & ontdekking van zijn homo seksualiteit. Een aantal jongens komen erachter dat Ruben homoseksueel is.Op school wordt hij daarna getreiterd en mishandeld door een aantal jongens. Na deze mishandeling ziet Ruben het allemaal niet meer zitten…

Het einde is een van ontwapenende emotie, liefde & hoop voor een mooie toekomst!

Share.

About Author

Leave A Reply

*