zondag, september 27

Komt er een homodorp in Nederland?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een omheinde wijk enkel voor holebi’s en transgenders. Een projectontwikkelaar onderzoekt of er in het Nederlandse Tilburg interesse is voor zo’n Gay Village. De reacties op het opmerkelijke woonproject zijn vooral negatief.

different‘Leven in je eigen omgeving. Met alleen maar mensen van jouw eigen geaardheid om je heen kun je in alle rust genieten van het leven en van elkaar.’ Op de website www.gayvillage.nl probeert projectontwikkelaar Blauwhoed geïnteresseerden warm te maken voor de ‘roze’ woonwijk.

LBB-makelaars en projectontwikkelaar Blauwhoed onderzoeken momenteel de slaagkansen via een online enquête . De initiatiefnemers zeggen dat ze reageren op het toenemende geweld tegen homo’s. Uit een recent onderzoek blijkt dat 22 procent van de homo’s zich soms onveilig voelt op straat, in winkelgebieden en op het openbaar vervoer. Bij lesbiennes is dat percentage zelfs 30 procent.

Naast huisvesting moet GayVillage ook tal van voorzieningen bieden zoals een eigen supermarkt, tennisbaan, kookstudio, een kapel of een fitnessruimte.

Het beoogde terrein is een voormalig militair complex in het noorden van Tilburg, waar aanvankelijk een groot winkelcentrum zou verrijzen. Dat plan werd eerder in een referendum afgeschoten. Volgens de NOS heeft Blauwhoed al een contract getekend met de provincie Noord-Brabant over de bouw van huizen op het terrein. Er is in principe plek voor zo’n dertien vrijstaande woningen, aldus NRC.

‘Een tolerante stad is blij met een gay community binnen zijn stadsgrenzen’, zo reageerde burgemeester Peter Noordanus van Tilburg aan Omroep Brabant. Op de sociale media regent het vooral negatieve reacties.

bron: Nieuwsblad

Share.

About Author

Leave A Reply

*