zaterdag, juli 20

Nieuwe application voor succes op homoseksuele liefdesmarkt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er is weer een nieuwe application te koop, dit maal is het eentje die gericht is op de homoseksuele liefdesmarkt. De nieuwe app. die de naam ‘Grindr’ heeft meegekregen, maakt het voor homo’s mogelijk andere homo’s in de buurt te spotten.

De gadget is bedacht door een 34-jarige homoseksuele internetondernemer uit Los Angeles, die zelf regelmatig in chatrooms te vinden was om te daten. Het probleem van dergelijke sessies was echter vaak dat de flirt in kwestie honderden kilometers verderop woonde.

Maar de lancering van zijn eigen app. in combinatie met een iPhone met GPS moet een einde aan dit probleem maken. Wie zich aanmeldt bij Grindr staat immers in direct contact met alle homo’s uit de buurt die ook op Grindr zitten. Wanneer je op de foto van iemand klikt zie je meteen een profieltje en als je hem ziet zitten kan je meteen beginnen chatten.

In de Amsterdamse homoscène is de app. al een succes: ongeveer 6000 mensen gebruiken hem, wat veel is als je bedenkt dat al die mensen mannelijke homo’s met een iPhone zijn.

Hetero’s

De bedenker van het spel, Joel Simkhai, werkt nu ook aan een app. voor hetero’s, maar betwijfelt of die zal aanslaan. Vrouwen maakt het volgens hem namelijk niet zoveel uit of een potentiële datingspartner maar een paar honderd meter verderop zit.

Share.

About Author

Leave A Reply

*