zaterdag, december 14

Nieuwe Sensoa-campagne voor homomannen: ‘Testen? Gewoon doen!’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op 8 mei verschijnt “Testen? Gewoon doen!” de nieuwe campagne van Sensoa voor homomannen.  Tot voorjaar 2013 zullen campagnebeelden circuleren waarop 9 Vlaamse en Brusselse homomannen andere homo’s aanraden zich te laten testen, op soa’s en op hiv.

“Ik ben bang voor het resultaat.” “Ik vraag het niet graag aan mijn huisarts.” “Ik vrij altijd veilig”. “Ik voel me gezond.” Het zijn enkele redenen waarom homomannen zich niet laten testen op soa’s of hiv. Exact daarom lanceert Sensoa de campagne ‘Testen? Gewoon Doen!’ Met deze campagne wil Sensoa homo’s duidelijk maken dat zich regelmatig laten testen een must is, net als condoomgebruik bij anale seks.  Waarom? Condooms zijn niet perfect, soms scheuren ze of worden ze ‘vergeten’. Condooms houden ook niet alle soa’s tegen. Bovendien worden veel soa’s doorgegeven via orale seks.  Regelmatig testen op hiv en soa’s geeft je de zekerheid dat je gezond bent en blijft.

Op 8 mei 2012 verschijnen de eerste twee campagnebeelden van ‘Testen? Gewoon doen!’  Op een affiche raadt een jonge homo andere jonge homo’s aan zich te laten testen, want: “Er zijn veel soa’s, ook onder jonge homo’s.”

Angst voor het resultaat is een andere reden waarom sommige homo’s zich liever niet laten testen.  Dat is niet verstandig.  Het tweede campagnebeeld stelt: “Als je hiv hebt kan je het beter snel weten. Dan word je niet ziek.” Hoe eerder de diagnose, hoe beter hiv kan behandeld worden, luidt tegenwoordig het advies.

In het totaal werden 9 campagnebeelden aangemaakt, die te zien zullen zijn op affiches in de homohoreca, op advertenties in holebimagazines, op het internet en tijdens gay evenementen, zoals zaterdag 12 mei op de praalwagen van Sensoa in stoet van de Belgian Pride te Brussel.

Bij de campagne hoort ook de folder ‘Soa-en hiv-test, de feiten’. Daarin staat beknopt alle informatie die een homo moet weten over de soa- en hiv-test. Je kan de folder vinden in verschillende holebibars en clubs.

Wil je een affiche of de folder bestellen? Dat kan via de shop van Sensoa: http://bit.ly/JPKWJy Wil je een banner plaatsen van de campagne op je site?  Je kan ze downloaden op de website van Mannenseks: http://bit.ly/Jcm7u0

Share.

About Author

Leave A Reply

*