donderdag, november 14

Ook als je altijd neukt met condoom …Testen? Gewoon Doen!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sensoa lanceert een nieuwe affiche in de reeks ‘Testen? Gewoon Doen!’, met twee goede redenen voor homo’s om te testen op hiv en soa.

Een condoom beschermt zowel tegen hiv als tegen soa’s.  Maar ook als je met condoom neukt kan je nog altijd een soa oplopen, zoals onder andere via orale seks. Daarom is het belangerijk je om de 6 maanden te laten testen op soa’s als je wisselende partners hebt. “Ook als je altijd neukt met condoom…’Testen? Gewoon Doen!'”

Maar waar kan je je laten testen? Bij je huisarts, uiteraard.  Ook met vragen over seks en soa’s kan je bij je huisarts terecht, in alle discretie en vertrouwelijkheid.  Natuurlijk is de ene arts de andere niet. Zie je het niet zitten om een test te vragen aan je huisarts, ga dan op visite bij een andere arts. Of laat testen in een testcentrum. “Ook als je het niet graag vraagt aan je huisarts… ‘Testen? Gewoon Doen!'”.

Wil je alles weten over testen? Sensoa heeft ook een handige folder gemaakt: ‘Soa en hiv-test, de feiten’. Daar kan je beknopt alle informatie vinden die een homo moet weten over een soa of hiv-test. Maar info over de hiv-test en de soa-test kan je ook lezen op www.mannenseks.be

Share.

About Author

Leave A Reply

*