zaterdag, juli 20

Oostenrijk brengt ter gelegenheid van Gay Pride homopostzegel uit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op 3 juli viert Wenen voor de vijftiende keer de Oostenrijkse Gay Pride en deze verjaardag  vieren ze met een uniek item: de homopostzegel.

De Gay Pride staat dit jaar in het thema de ‘Regenbogenparade’. De postzegel heeft een waarde van 55 cent en zal vanaf de start van de Pride te koop zijn: op 3 juli. Dan zal hij eerst alleen op de Pride zelf verkocht worden. Nadien kan men de zegel ook in de gewone postkantoren kopen.

Er worden niet minder als 250.000 postzegels voor de Gay Pride gemaakt en dat is vrij uniek aangezien tot op heden nog nooit een postzegel op de markt was die in het teken staat van een Gay Pride.

Jona Solomon, medevoorzitter van homovereniging HOSI-Wien noemt het een “wereldwijde sensatie”. Hij beweert dat het de eerste keer is dat een nationaal postbedrijf een postzegel op de markt brengt met een openlijk homothema. “Daar zijn we trots op en we hopen dat dit voorbeeld door vele andere nationale postbedrijven nagevolgd zal worden”. Bij deze hoop sluiten wij ons uiteraard aan!

DVE – 2010

Share.

About Author

Leave A Reply

*