vrijdag, augustus 14

Schokkende video over homofoob geweld in Rusland

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
de540996-8d74-11e3-a046-823f15c7f070_web_scale_0.1242065_0.1242065__Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zet met een schokkende video net voor de start van de Olympische Winterspelen in Sochi het probleem van het homofobe geweld in Rusland opnieuw op de agenda.

BEKIJK DE VIDEO HIER

In juni ondertekende de Russische president Vladimir Poetin een wet die homoseksuele propaganda strafbaar stelt. Niet alleen Russen, maar ook vreemdelingen kunnen worden gearresteerd als ze in Rusland met hun geaardheid te koop lopen.

Vier dagen voor de start van het Olympische feest toont de video hoe holebi’s in Rusland worden uitgedaagd, vernederd en in mekaar geslagen. Volgens Human Rights Watch heeft de nieuwe wet samen met een aantal homofobe uitspraken van Russische gezagsdragers ervoor gezorgd dat steeds meer holebi’s het slachtoffer worden van geweld.

HRW kaart onder meer het gedrag van de groepering ‘Occupy Pedophilia’ aan. Die kan ongestraft, onder het mom van de bescherming van kinderen, homo’s in de val lokken en aanvallen. Nadien post de organisatie filmpjes op het internet om de slachtoffers ook publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

Volgens Russische holebi-organisaties is de groepering overal in het land actief en doet de overheid niets om de aanvallen te stoppen. Human Rights Watch eist nu dat de Russische autoriteiten de aanvallen onderzoeken en de omstreden wet herbekijken.

bron: De Standaard
Share.

About Author

Leave A Reply

*