zaterdag, juli 20

Take Care Week: geef steun aan mensen met hiv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is weer bijna zover. De jaarlijkse Take Care Week die één week voor Wereldaidsdag plaats vindt. Van 24 tot 30 november kan je allerlei acitiveiten en acties vinden in verschillende holebi-bars -clubs en –verenigingen. Allemaal willen ze zichtbaarheid geven aan hiv binnen het holebimilieu. Niet vreemd als 1 op 20 homo’s in Vlaanderen leeft met hiv.

Wat kan jij doen? In de eerste plaats kan je zoveel mogelijk acties steunen. Die staan op www.takecareweek.be . Je kan bijvoorbeeld nog snel een sjaal breien en doneren aan Knitting Against Aids, je kan het Take Care Week armbandje kopen in een holebi-bar of –club, je kan een vorming volgen of je kan een rood lintje als profielfoto op Facebook zetten.

Maar waarom is er nood aan een Take Care Week? Ook al zijn leeft er 1 op 20 homo’s in Vlaanderen met hiv, heerst er nog altijd een taboe. Denk even na hoeveel homo’s jij kent, en hoeveel homo’s met hiv jij kent… Klopt het? We weten wel dat statistieken niet alles zijn, maar het gaat er ook over dat je het signaal geeft aan je vrienden dat moesten ze seropositief zijn, ze nog altijd je vrienden blijven. Geef om je vrienden, geef om jezelf en steun Take Care Week!

Meer info? www.takecareweek.be Je kan alle acties op de voet volgen door fan te worden van www.facebook.com/takecareweek

Share.

About Author

Leave A Reply

*