donderdag, december 5

INTERVIEW: Feed The Rhino zanger Lee Tobin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

FEED THE RHINO is een enorm stevige, en vooral energetische band! Met hun beukende metalcore, melodieuze elementen, catchy meezingers, technisch hoogstaande metal, zeer afwisselende zang- en brulpartijen en daaraan gekoppeld een energieke live-show spreken ze in eigen land al een enorm publiek aan en veroveren beetje bij beetje de rest van de wereld. Hun meest recente plaat kwam uit in de zomer van 2014 en heet ‘The Sorrow And The Sound’ (REVIEW VIA DEZE LINK). Met die plaat nestelde de band zich stevig aan de top van de Britse metalcore-scene. FEED THE RHINO stond dit jaar voor het eerst op Groezrock en we wisten zanger Lee Tobin strikken voor een interview. De man was de kalmte zelve; the silence before the storm zeg maar.

DSC_5078Hey Lee, jullie staan straks voor de eerste keer op een podium hier op Groezrock. Benieuwd wat het gaat geven?

Ja enorm! We kennen dit festival al van zo lang het bestaat zeg maar, en het staat al lang op ons lijstje van plaatsen waar we wilden spelen. Het is steeds een grote ambitie als band van de UK om de oversteek naar Europa te maken en dan hier te spelen. Zeker als het op een groot festival zoals Groezrock is.

SE_CD_DPS-Q5.qxd

 

 

 

Jullie laatste album “The Sorrow And The Sound” leverde je heel wat nieuwe fans op. Merk je het zelf dat je groter en bekender wordt?

Goh ja, ‘beroemd’ is zo’n woord dat ik haat om te gebruiken. Maar eerlijk, het is al een geweldig avontuur geweest met het beginnen van het schrijven naar nummers en zo voort opbouwen tot het naar buiten brengen van deze nummers voor een publiek. En om dan zelfs een headline tour te verwezenlijken in de UK voor “The Sorrow And The Sound”. We waren wel wat ontstemd dat we er niet in geslaagd waren om tot in Europa te geraken en er hier mee te touren.

Maar nu met het festivalseizoen kunnen we wel spelen en het is geweldig. Het is zo’n ding dat je werkt aan een album, TSATS is nu ons 3e album, en het was een leuk proces waarbij we leuke bands hebben leren kennen en heel wat nieuwe fans erbij hebben? We waren er echt door overweldigd dat we op ons onze headline tour verschillende venues konden uitverkopen. We genieten echt van dit avontuur en het lijkt er alleen maar beter op te worden.

Hoe bevalt het tourleven je?ZAT 10 Feed The Rhino (6)

Het verschilt enorm door de jaren heen. Als je kijkt naar toen we begonnen en waar we nu zijn kan je wel zeggen dat er wat zaken veranderd zijn, uiteraard. Je speelt voor veel meer mensen en je gaat je er comfortabeler bij voelen. Het gaat ook van crashen op de vloer in het busje naar eens slapen in een hotel of je kan je een comfortabelere bus veroorloven of waarin je je ook propt om rond te reizen. Maar op tour zijn is leuk kerel, je wordt echt close en goede vrienden. Wij genieten er alleszins van!

ZAT 10 Feed The Rhino (2)Kijk je uit naar het festivalseizoen?

Uiteraard, en ook hard naar dit (Groezrock). Het is een van mijn favoriete momenten van het jaar zeg maar. We zijn ook net aangekondigd op een groot festival in de UK, we mogen namelijk de main stage op Reading/Leeds Festival openen. Dus voor ons is dat echt wel een enorme prestatie, iets wat we binnen 10, 15 of zelfs 20 jaar tegen onze kinderen en kleinkinderen zullen vertellen, van; ‘Hey, wij speelden op de mainstage van Reading!’.

Verkies je de grotere podia of eerder de kleine zweterige clubshows?ZAT 10 Feed The Rhino (4)

Ik haal voldoening uit elk podia, zo speelden we gisteren een warm-up show op een klein podium in een zaal waar een maximum capaciteit was van 250 man. Het was er volgepropt, druk, stinkering,… en de optredens daarvoor stonden we twee keer in The London Roundhouse (capaciteit 3 300 staanplaatsen en 1 700 zitplaatsen). En vandaag staan we op Groezrock. Alles is geweldig op zijn eigen manier. Als een band is het voor ons niet belangrijk waar en voor hoeveel man we spelen, we vinden het gewoonlijk om te spelen. Het draait allemaal om dat moment en de ervaring den sfeer die er dan heerst.

Op welke festivals willen jullie graag nog spelen?

Eender waar? Ik hou van ze allemaal, ik hou ook van al de grote podia. Om eerlijk te zijn willen we heel graag terug hier naar Europa komen, ik denk niet dat hier nog wat gepland staat en dat is echt wel jammer. Dus volgend jaar wil ik terug de oversteek maken en zoveel mogelijk festivals als mogelijk spelen. Maar Groezrock is een leuk begin en hier wil ik volgend jaar ook wel terug staan.

Even de focus op wat anders, je hebt namelijk ook een hele resem aan inkt op de lijf. Wat is je favoriete tattoostijl?

DSC_5083Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald stijl. Mijn tattoos zijn nogal persoonlijk aangezien dat de twee personen die me tatoeëren mijn beste vrienden zijn. Ik ga niet mee met trends en stijlen, de tattoos zijn iets persoonlijk en het gaat over de ervaringen van mezelf.

Heb je wel een bepaalde tattoo artist die je bewondert?

Niet bepaald, ik ben van mening dat de ambacht van tatoeëren een ware kunst is. En dat iedereen die in de wereld stapt en er zijn beroep van kan maken enorm getalenteerd is. Natuurlijk heb je verschillende niveaus, sommigen zijn goed, sommigen zijn slecht, sommigen zijn geweldig en sommigen zitten ergens tussenin. Ik waardeer het in ieder geval.

Wat was je eerste tattoo en op welke leeftijd heb je ze laten zetten?

Deze twee kussende dames, rond de tijd dat ik 17 werd. Ik was jong en dom. Maar ach, no regrets! Als het er op staat dan staat het er op.DSC_5085

Heb je een favoriete tattoo of een met een heel speciale betekenis?

Ja, die in het midden van mijn borst. Het is iets van mijn verloofde en mij, het is wat ons ding met onze initialen er in verwerkt en zo. En het staat het dichtst bij mijn hart.

Hartelijk bedankt en probeer wat van het podium heel te laten straks!

Interview & foto's: Brent Schroeyens

copy ZALU

Review Feed The Rhino op Groezrock 2015: GROEZROCK REPORT DAY 1

FEED THE RHINO online:
www.feedtherhino.co.uk
www.facebook.com/feedtherhino
http://feedtherhino.tumblr.com/
www.twitter.com/feedtherhino

Share.

About Author

Leave A Reply

*