woensdag, januari 23

INTERVIEW: Unearth (Trevor & Nick)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

DSC_5316Eind vorig 2014 bracht metal collectief UNEARTH hun 6e CD “Watchers Of Rule” uit (review HIER).

En waar een betere plek om hun nieuwe dosis metalcore aan het volk te brengen op een festival dan op GROEZROCK? Voor hun show spraken we Trevor en Nick even aan.

ZAT 12 Unearth (3)Hey gasten, voor de 2e keer op Groezrock én de Impericon stage headlinen. Blij om hier opnieuw te staan?

Uiteraard, we zijn heel tevreden! We hebben hetzelfde tijdsslot gekregen en opnieuw op dezelfde stage. We verheugden er ons op om opnieuw op Groezrock te staan, samen met alweer een hele hoop andere geweldige bands zoals Suicide Silence, The Acacia Strain, Whitechapel,… . En onze vrienden uit Atreyu, blij dat ze er weer bij zijn!!

Wat zijn zoal jullie favoriete Europese festivals?

Al die grotere festivals, zoals Hellfest, With Full Force, Wacken, Graspop en Groezrock.

Dan zien we jullie op With Full Force sowieso terug!

Zeker gaan, echt de moeite. Vooral die vibe die er heerst op With Full Force en Wacken is geweldig. Hier op Groezrock is er ook punkrock en ska, en hele mix dus. Wat we ook leuk vinden, maar ginds is het puur de metal en dat ligt ons nog net meer. Ook Download is geweldig!

ZAT 12 Unearth (1)Zijn er grote festivals waar jullie heel graag eens willen spelen?

Bloodstock in Engeland, dat is er echt eentje waar we heel graag naartoe willen gaan! Maar ook in de VS wordt het aanbod steeds groter. Overal schieten er festivals uit de grond die dan vaak de Europese mentaliteit gaan kopiëren. Daar hebben we er verscheidenen nog niet van gespeeld. Het is wel cool dat Amerika de Europese festivalstijl kopieert, in plaats van een festival tour te doen. Het is logischer om het op één plek te laten plaatsvinden en het meerdere dagen laten duren.

Wat zijn zoal de grote verschillen als je naar het Europese en Amerikaanse publiek kijkt?

Ja. Hier in Europa blijven jullie op een camping en blijven een heel weekend feesten. Dat hebben we in Amerika bijna nog nooit gezien denken we, aangezien het altijd om een festival van maar één dag gaat. Maar de tweedaagse festivals zijn in de opmars.

Maar op vlak van de reactie van het publiek is het zowat hetzelfde. Zeker de energie ze bezitten. Maar de moshstijl is wat anders. De agressie ligt wat hoger in Amerika. Vooral vroeger dan, want ondertussen is het zowat wereldwijd gelijk aan elkaar.

Zijn er tours of festivals die een grote indruk hebben achtergelaten of een bepaalde invloed hebben gehad op jullie?

Dat moet Download 2010 zijn, we stonden op de Mainstage en er moet ronde 60 000 man geweest zijn. De circlepit die we daar zagen was waanzin, misschien wel 2 voetbalvelden lang. Echt geschift om te zien en enorm overweldigend.

Onlangs speelden we Hammersonic Fest in Indonesië, daar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van pyrotechnieken voor zo’n 40 000 mensen. Er schoot overal vuur op het podium en dat liet toch ook zo zijn indruk na.

ZAT 12 Unearth (6)Jullie draaien al sinds 1998 mee, hoe is de scene door de jaren heen veranderd?

Toen we net begonnen was metalcore nog niet echt een ding en de term werd amper gebruikt, of toch zeker in de VS. In een metalband spelen was destijds voor een reden iets niet-cool geworden. We speelden shows met andere bands maar die waren niet echt druk bezocht. Dus alle bands die metal van metal hielden begonnen op hardcore shows te spelen. Bands zoals ons, Shadows Fall, Killswitch Engage, … We kwamen in de hardscore scene en speelden metal, en toen kwam de echte term metalcore ook meer tevoorschijn. Begin jaren 2000 werd metal terug meer aanvaard en begon toen terug enorm te boomen. In Europa was, maar dat was het geval in de States. We waren gewoon even uncool geweest. Maybe glam killed the metal? Of de grunge? Wij zijn in ieder geval blij dat metal terug is en al meer dan 10 jaar standvastig kan volharden.

Bedankt voor het interview, veel plezier op de Impericon Stage en tot op With Full Force Festival!

Interview (@ Groezrock 2015) & foto's: Brent Schroeyens
copy ZALUgroezrock-2015-1
Share.

About Author

Leave A Reply

*