woensdag, januari 23

INTERVIEW: Your Highness

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

DSC_7680_resizeOnze Belgische metalscene is al enkele jaren meer dan enkel Channel Zero of Diablo Blvd, en de heren uit Your Highness groeien steeds meer uit tot vaandeldragers van deze nieuwe generatie, klaar om de hele metalwereld te veroveren, ver buiten onze grenzen. Om de release van hun 3e album te vieren besloot de band om een concertavond op poten te zetten in Merksem. Onlangs haalden ze nog het nieuws waarbij verschillende media berichtten over hun laatste videoclip ‘Desertkater, geregisseerd door niemand minder dan Philippe Geubels.

DSC_7567_resizeDe derde CD is er, de avond is zonder problemen verlopen en de zaal zat goed vol. Tevreden?

Dat denken we wel! Als je het volk zag dachten we echt wel: ‘fuck, dit is graaf!’. Er was gewoon echt veel volk. En het gaf ook veel voldoening dat we alles zelf hebben gedaan en alles mooi in z’n plooien viel.
Ik heb de videoclip van Desertkater ook al enkele keren bekeken, knap werk. Maar hoe komen jullie in hemelsnaam uit bij Philip Geubels als regisseur?

Das ne maat van ons! En hij had zin om eens een clip te regisseren, en wij wilden een clip opnemen. Dus opperde hij met de vraag of hij het niet mocht regisseren en zo is het dan uitgegroeid tot wat het nu is. Dan is er iemand van ons dat een cameraman kent, iemand anders weet iemand dat gripping doet,… En die namen op hun beurt vrienden mee. En na een tijdje stond daar een groepje van 20 mensen dat voor ons werkte waarvan we de helft niet kenden. Bij deze nog eens bedankt allemaal. Ook al weten we niet meer wie je bent! (lachen) Het is wat een uit de hand gelopen vriendendienst.
 Jullie staan dit jaar op Groezrock. Waarschijnlijk ook een leuk vooruitzicht? http://www.groezrock.be/lineupDSC_7687_resize
Natuurlijk! Voor enkele van ons is het echt jeugdsentiment en daar dan zelf mogen spelen is echt ‘kei graaf’.
Hebben jullie al op zo’n grote festivals gespeeld zoals Groezrock?
We vermoeden dat Groezrock toch zowat het grootste is dat we gaan doen, sowieso. En dan nadien al diegene die er op gaan volgen he! Want het is zeker niet het laatste dat we willen doen. TomorrowLand.. (lachen allemaal) Of TomorrowWorld, Thunderdome,… Ohnee, dat bestaat niet meer, verdorie toch!
DSC_7696_resizeWat krijgt de voorkeur, die wat grotere shows of de kleine, zweterige zaaltjes?
Een gezonde mix, het is beide leuk. De vibe moet gewoon goed zitten, en dan bedoelen we het totaalplaatje van je optreden. En wij vinden ook dat het een niet zonder het ander kan.
Jullie spelen ook op RoadBurn in Nederland? Wat zijn zoal de plannen voor in de Benelux of Europa?
Dat moet je eens aan onze booker vragen! (lachen) Als het van ons afhangt willen we hier zeker ook meer gaan optreden, zo’n trip naar het buitenland is echt plezant! Ohja, even rechtzetten; onze booker is niet lui hé, hij doet echt wel zijn best voor ons.
Touren in het buitenland, ik ben er jaloers op! Op RoadBurn staan toch wel wat Belgische bands op de affiche te prijken. Hoe zit het met de vriendschap, of rivaliteit, onderling tussen de Belgische bands?

De mannen van King Hiss zitten hier ook, goei maatjes hé. Die komen speciaal vanuit West-Vlaanderen om naar ons te kijken, dat zegt eigenlijk alles he. Merci mannnen! Ale, vooral Dominique, de rest zijn luie honden! (de andere verwijten zal ik moeten censureren voor gevoelige lezers). Nee het is kei cool, ook Diablo (Blvd.) die ons al enkele keer hebben meegenomen naar shows, wat ons toch ook wel wat doet. Het zijn ten eerste plezante avonden en ten tweede je hebt er ook wat aan.
Hokken jullie dan wat samen, zeg maar, om samen te groeien en aan naambekendheid te verkrijgen?
Niet perse samenhokken, wij vinden gewoon dat de Belgische scene veel talent heeft. We hokken in sommige aspecten ‘wel wat samen’, maar het is ook omdat we vinden dat we het allemaal verdienen. Er is echt geen sprake van ook maar enige rivaliteit. Beschouw het maar eerder als een grote en hechte vriendengroep.
beer_268612Jullie eigen bier ‘Hoogheid’ is hier ook beschikbaar. Hoe kwamen jullie er bij om bier te gaan uitbrengen?
Weer ne maat die een idee had. Wij hebben nog al eens vrienden hoor, amai! Je bent dan ook maar zo sterk als je vriendenkring. Maar die vrienden zijn wat gaan experimenteren met ons en Hoogheid bleek echt een goed biertje te zijn. Het was voor ons heel leuk en super goede promo, en langs hun kant zijn zij nu ook vertrokken. Ze gaan Hoogheid opnieuw brouwen, nog een nieuw bier op de markt brengen en een eigen bedrijfje beginnen. Het werkt dus in twee richtingen heel goed.
Jullie namen ‘Just Like Your Mom’ als cateringbedrijf, zijn er vegetariërs of veganisten onder jullie?
Éen veggie ja, we zijn nu niet mega hardcore of daar echt mee bezig. Het is gewoon lekker eten, en daarmee is iedereen tevreden?DSC_7648_resize
Nog een vraag specifiek voor jou Jorn (bassist), je bent een godsdienstleerkracht. Hoe reageren je leerlingen op je muziek en band?

Die weten dat niet hoor (de rest lacht). Ze hebben geen flauw benul. Ze we weten wel dat ik een band speel maar niet welke. Gewoon dat ik ‘wat muziek speel’. En dat is ideaal, ik wil liefst niet een ander icoon worden.
En de rest, zijn er zo nog niet voor de hand liggende beroepen die jullie uitoefenen?

Bart: Ik werk op de jeugddienst van Edegem en deze zaal beheren is eigenlijk wat mijn job.
Joachim: Ik ben tatoeur, ik heb mijn eigen zaak in Antwerpen (Harbour City Tattoo Parlour).
Hartelijk bedankt, en nog veel succes!

Your Highness live
11 april: Roadburn Festival, Tilburg (NL)
24 april: Het Burgerweeshuis, Deventer (NL)
2 mei: Groezrock, Meerhout (BE)
20 mei: Glazart, Parijs (FR)
21 mei: Trix, Antwerpen (BE)
23 mei: Heuvelrock, Koolskamp (BE)
29 augustus: Akkerpop, Meer (BE)

Interview en foto's: Brent Schroeyens
Share.

About Author

Leave A Reply

*