donderdag, augustus 6

100.000 bezoekers voor ‘Beautiful Boy’ in België [trailer]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

The Searchers is trots om aan te kondigen dat het voor een Golden Globe genomineerde ‘Beautiful Boy’ uitgerekend op 1 januari zijn 100.000ste bioscoopbezoeker heeft gehaald in België. Hiermee is Felix van Groeningens Amerikaanse debuut één van de meest succesvolle drama’s van 2018.

In Nederland verwelkomen we dit weekend overigens ook al de 70.000ste bezoeker voor ‘Beautiful Boy’. Daarmee is de film gelijk ook Felix van Groeningens grootste hit bij onze noorderburen uit zijn carrière.

Op 7 januari 2019 weten we of ‘Beautiful Boy’ ook als Golden Globe winnaar de geschiedenisboeken ingaat.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? ‘Beautiful Boy’ vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’) eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) en rijzende ster Timothée Chalamet (‘Call Me By Your Name’, ‘Interstellar’). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als ’12 Years a Slave’, ‘The Big Short’ en ‘Moonlight’.

Komende releases:

Share.

About Author

Leave A Reply

*