dinsdag, oktober 20

MOVIE REVIEW: Joker (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Joker is ontegensprekelijk dé film van 2019. Het meeslepende verhaal van Arthur Fleck, briljant vertolkt door rasacteur Joaquin Phoenix, lokte volle zalen en ook de critici waren unaniem lovend. Regisseur Todd Phillips schetst een duister, grauw beeld van Gotham City en de maatschappij, dat we aanschouwen door de ogen van de verschoppeling Fleck.

De film won deze week 2 Golden Globes, waaronder die voor Beste Acteur – Drama, en is de grote favoriet voor de komende Oscars.

Joker, een must-have in de collectie van elke filmliefhebber, is vanaf 5 februari beschikbaar op 4K UHD, Blu-ray™, DVD en Video on Demand.

SYNOPSIS

De mislukte cabaretier Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) dwaalt verkleed als clown door Gotham City, waar hij in aanraking komt met gewelddadige criminelen. Afgewezen door de maatschappij draait Fleck, in het meesterwerk van Todd Phillips, langzaam door en ontpopt hij zichzelf tot een crimineel meesterbrein genaamd Joker.

SLOTSOM:

Joker is een film die nog voor hij überhaupt in de bioscoopzalen draaide, een hoop stof deed opwaaien. Op het filmfestival van Cannes sleepte de film de Gouden Leeuw voor beste film in de wacht. Direct daarna gingen er – hoofdzakelijk in de Verenigde Staten – stemmen op dat ‘Joker’ een gevaarlijke film is die, in deze tijd van mass shootings, mensen weleens op ideeën zou kunnen brengen. Maar het is en blijft fictie uiteraard en dan zijn er heel wat meer films en games die ‘gevaarlijk’ zijn.

Krankzinnig, hysterisch, hilarisch, soms zelfs gewoon knettergek zijn 4 begrippen die deze film vrij goed beschrijven. De lead acteur geeft zijn eigen visie van dit wereldberoemde personage en dat is voor mij het beste uit de film. Hij probeert dus niet een andere bekende Joker acteur te imiteren maar geeft het personage zijn eigen draai mee! Het verhaal en de volledige cast zijn geweldig en uiteraard hoeven we niet te vermelden hoe geweldig de special effects wel zijn…

Naast een meeslepend verhaal en een opmerkelijke acteerprestatie van Joaquin Phoenix kan je bij ‘Joker’ ook genieten van de geweldige muziekkeuze, die echt perfect bij de sfeer van elke scène past. Het was dus zeker niet overdreven om de film tot beste film 2019 te benoemen, en nu kan je er in je eigen woonkamer (nog eens) van genieten!

BONUSMATERIALEN

  • Joker: Vision & Fury (4K UHD, BD)
  • Please Welcome… Joker! (4K UHD, DVD, BD)
  • Becoming Joker (4K UHD, BD)
  • Joker: A Chronicle of Chaos (4K UHD, BD)

Share.

About Author

Leave A Reply

*