zaterdag, juli 20

Boomerang keert vanaf oktober terug naar Oz met splinternieuwe reeks Dorothy & The Wizard of Oz

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ook het vernieuwde Wacky Races gaat dit jaar van start op Boomerang
Turner International maakt vandaag bekend dat twee nieuwe, langverwachte animatiereeksen van Warner Bros. Animation, Dorothy & the Wizard of Oz en Wacky Races aan de hedendaagse line-up van internationaal kinderzender Boomerang worden toegevoegd. 

Dorothy & the Wizard of Oz
Dorothy & the Wizard of Oz is een hartverwarmende en grappige fantasiereeks gebaseerd op de klassieke boekenreeks van L. Frank Baum, die van start gaat vlak nadat Dorothy en haar vrienden de Boze Heks van het Westen verslagen hebben. Voortbouwend op het originele verhaal heeft koningin Ozma Dorothy benoemd tot prinses van Smaragden Stad en Dorothy, geboren voor deze rol, gaat haar koninklijke taken met enthousiasme tegemoet!

Oz is echter erg chaotisch. Er zijn tal van heksen, tovenaars, vliegende apen en heel wat andere mysterieuze figuren. Magie komt vaak in de verkeerde handen terecht en dan grijpt Dorothy in! Als prinses van Smaragden Stad moet zij orde scheppen in deze chaos. Ze houdt er dan ook van om de persoon, plek of het ding dat voor problemen zorgt in Oz op te sporen en dit op te lossen. Maar dat is niet altijd zo eenvoudig: maak een foutje thuis en de gevolgen zijn te overzien, maak een foutje in Oz en al snel zitten een heks of twee je op de hielen!

Wacky Races – vanaf december

Alle racers aan de start gevraagd! Wacky Races is een opfrissing van de klassieke Hanna-Barbera tekenfilm en herintroduceert favoriete racers en uiteraard hun knotsgekke voertuigen! Penelope Pitstop, met haar Compact Pussycat, is een zuiderse schone die niet op haar mondje gevallen is. Haar charmes en intelligentie maken van haar een geweldige racer, maar meestal moet ze een rondje omrijden om andere piloten te redden. Penelope’s beste vriend, Peter Perfect met zijn Turbo Terrific, heeft een groot hart en een nog groter ego! Dick Dastardly en zijn handlanger Muttley gebruiken met hun Mean Machine alle middelen om een race te winnen. En als iets bizar, eng, slijmerig of gewoonweg vreemd is, dan kun je er vanop aan dat de Gruesome Twosome – Tiny en Bella – er iets mee te maken hebben of het in hun “monster” truck de Doombuggy bewaren.

Heel wat nieuwe racers zullen zich bij deze bekende gezichten voegen, klaar om tracks op exotische locaties over de hele wereld onveilig te maken! Met nieuwe racers, nieuwe voertuigen en spectaculaire nieuwe locaties is Wacky Races niet enkel een opfrissing maar ook een volledig nieuwe reeks boordevol snelle slapstick comedy en pure fun van start tot finish!
Patricia Hidalgo, Chief Content Officer, EMEA Kids & International Kids Strategy, Turner: “De introductie van deze iconische reeksen en verhalen is goed getimed, want we werken volop aan het uitbouwen van Boomerang als tweede kidskanaal naast Cartoon Network en als sterk kids & familymerk op de internationale markten. Dorothy en Wacky omvatten duidelijk de kernwaarden van Boomerang en we vertrouwen erop dat nieuwe en bestaande fans van deze nieuwste aanwinsten zullen houden.”

Dorothy & the Wizard of Oz en Wacky Races voegen zich bij de grappige, multi – generationele shows van Boomerang waaronder Warner Bros. Animation’s The Tom and Jerry Show, Be Cool, Scooby-Doo!, Bunnicula en Looney Tunes, de nieuwe Boomerang Original productie The Happos Family, net als bij wereldwijde en internationale acquisities zoals Grizzy and the Lemmings en Mr Bean: The Animated Series.

Share.

About Author

Leave A Reply

*