zondag, augustus 25

MOVIE REVIES: Animal Kingdom – seizoen 1 (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In Animal Kingdom maken we kennis met J, een 17-jarige die na het overlijden van zijn moeder bij zijn losbandige familie in Zuid-Californië gaat wonen. Daar komt hij onder de hoede van ‘Smurf’ (Emmy®-winnares Ellen Barkin) terecht, zijn grootmoeder die met harde hand over de clan kleine criminelen regeert. 

De reeks, van de regisseurs en producers van onder andere Shameless en E.R., werd genomineerd voor een Saturn en Golden Reel Award en een derde seizoen is reeds in de maak.

Het eerste seizoen van Animal Kingdom is vanaf 14 februari beschikbaar op DVD.

SYNOPSIS
Wanneer zijn moeder overlijdt aan een drugsoverdosis, trekt de 17-jarige Joshua ‘J’ Cody in bij zijn losbandige familie die in Zuid-Californië woont. J’s grootmoeder, de manipulatieve Janine ‘Smurf’ Cody, regeert als ware ijzeren dame over een dynastie van kleine criminelen. Het werk wordt opgeknapt door haar vier zoons: haar geadopteerde zoon en rechterhand Baz, de gevaarlijke en behoorlijk verknipte Pope, de hyperactieve Craig en het zorgenkindje Deran.

Terwijl J probeert het verlies van zijn moeder te verwerken, breekt er een agressieve rivaliteitsoorlog uit tussen zijn ooms en een bezorgde leraar, wat voor J heel wat gevaar, spanning en problemen oplevert. Emmy®-winnares Ellen Barkin staat aan het hoofd van een getalenteerde cast en schittert in alle tien afleveringen van deze zinnenprikkelende, gewelddadige serie, gebaseerd op de bekroonde Australische film met dezelfde naam.

SLOTSOM:

Animal Kingdom is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2010 van David Michôd.
Na de dood van zijn moeder trekt de 17-jarige Joshua ‘J’ Cody in bij zijn grootmoeder Janine. Zij woont samen met haar drie zoons, die zich allemaal ophouden in het misdaadmilieu van Zuid California. Joshua wil zelf op het rechte pad blijven en wordt zo al gauw een schakel tussen de politie en zijn familie.

Deze serie leek voor mij persoonlijk ‘de zoveelste’ in een lange rij van reeksen maar ze bleek me te fascineren al na de 2e aflevering. Het verhaal zit geweldig in elkaar en de cast draagt het geheel moeiteloos – met als uitschieter de Finn Cole die Joshua ‘J’ Cody speelt.

De reeks is mooi in beeld gebracht en zoals ik al aangaf is de opbouw van de serie geweldig. Aflevering na aflevering wordt je dieper in het geheel ‘gesleurd’ en de cliffhanger doet je echt verlangen naar seizoen 2!!!

Een geweldige reeks die een breed publiek weet aan te spreken en – naar ik hoop – de verwachtingen voor seizoen 2 zal weten in te lossen.

DVE

 

 

 

 


BONUSMATERIALEN

  • Inside Animal Kingdom
  • Animal Kingdom: Stunts
  • Meet the Codys
  • Getting Into Character
  • Setting the Stage
  • Family Comes First
  • Deleted Scenes
Share.

About Author

Leave A Reply

*