woensdag, juni 23

MOVIE REVIEW: Avenue 5 – 11/12 (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Pak je koffers maar! Maak je klaar voor een ruimtereis vol hilarische verwikkelingen in deze nieuwe HBO®-serie van Armando Iannucci (de bedenker van Veep). De serie speelt zich 40 jaar in de toekomst af, wanneer ruimtereizen de nieuwste trend zijn. In seizoen 1 volgen we het turbulente leven van de passagiers aan boord van het ruimtecruiseschip Avenue 5 dat van alle mogelijke luxe is voorzien.

SLOTSOM:

Oh neen, niet de zoveelste knock off van Star Trek en hoe ze allemaal noemen… dus OEF dat is niet het geval!!! maak je gewoon klaar op een (sterke) aanval op je lachspieren!

Het klinkt veelbelovend: in de toekomst kun je aan boord van het luxe ruimteschip Avenue 5 een intergalactische cruise maken. Het wordt alleen veel minder leuk als het schip uit zijn koers raakt en de ruimtereis van twee maanden ineens drie jaar gaat duren. Dan is het aanpoten geblazen voor kapitein Ryan Clark (Hugh Laurie) en zijn bemanning, die absoluut niet zijn berekend op zo’n noodsituatie.

De gelijkenissen met Trump zijn nooit ver weg in Iannucci’s projecten van de voorbije jaren. Als je de ‘links’ met USA trekt is de Avenue 5 de Verenigde Staten, en wordt neergzet als een stuurloos schip. Want al snel blijkt de ‘kapitein’ een charlatan, en de werkelijke kapitein dood. Voor de exploitanten van het schip zijn aandeelhouders belangrijker dan reizigers en het incident wordt geestig genoeg omgedoopt tot een “zwarte vrijdag voor de gezondheidszorg aan boord”. Want wie therapie wil krijgen om alles te verwerken zal eerst een jaar op de wachtlijst moeten.

Avenue 5 wordt omschreven als een comedy-serie over ruimtetoerisme en speelt zich 40 jaar in de toekomst af. Met Hugh Laurie als de kapitein van het ruimteschip Avenue 5 weet je direct dat dit zal leiden tot de nodige droge (Britse) humor.

Deze is een MUST SEE voor de fans van het genre en zal absoluut gesmaakt worden door de kijker die gewoon enkele uren ontspanning voor de buis zoekt!

Share.

About Author

Leave A Reply

*