donderdag, juli 2

MOVIE REVIEW: The Conjuring 2 (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

coverIn het succesvolle The Conjuring konden we kennismaken met Lorraine en Ed Warren, twee onderzoekers gespecialiseerd in demonen en andere paranormale verschijnselen. In The Conjuring 2 trekt het koppel naar Engeland, om het door demonen geteisterde huis van een alleenstaande moeder met vier kinderen te onderzoeken. Het feit dat het in deze case opnieuw om een waargebeurd verhaal gaat maakt de film des te enger…con2

James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring), de nieuwe horrorkoning van Hollywood, regisseert en Patrick Wilson en Oscar®-genomineerde Vera Farmiga kruipen opnieuw in de huid van het echtpaar Warren.
Het huiveringwekkende The Conjuring 2 is vanaf 12 oktober beschikbaar op Blu-ray™, DVD en Video on Demand. Vanaf dan is ook de boxset met zowel The Conjuring als The Conjuring 2 beschikbaar, net op tijd voor Halloween!

SYNOPSIS
Oscar®-genomineerde Vera Farmiga en Patrick Wilson zetten hun rollen uit The Conjuring voort als Lorraine en Ed Warren, die een alleenstaande moeder bijstaan in het opvoeden van haar vier kinderen in een huis dat wordt geteisterd door kwaadaardige geesten. Als het Amityville van Engeland was de Enfield Haunting de meest gedocumenteerde zaak in de paranormale geschiedenis. Ontdek de waarheid over het verhaal dat de wereld versteld deed staan.
 con1

SLOTSOM:

The Conjuring 2 is het spannende vervolg op The Conjuring en is inderdaad met recht en rede spannend te noemen.con3

We zien een nieuwe waargebeurde zaak uit de dossiers van het beroemde paranormaal onderzoekerskoppel Ed en Lorraine Warren. Oscar genomineerde Vera Farmiga (Up In the Air, TV-serie Bates Motel) en Patrick Wilson (de Insidious films), keren terug in de rollen van Lorrain en Ed. Ze reizen, voor één van hun meest angstaanjagende onderzoeken, af naar Noord Londen eind jaren 70, waar ze een alleenstaande moeder met vier kinderen helpen in een huis vol kwaadaardige geesten. Ed en Lorraine Warren hebben echt bestaan, hoewel je de avonturen die ze meemaken in deze films natuurlijk met een korreltje zout moet nemen. Ze waren ook erg open in het delen van hun verhalen, wat in de jaren ’70 voor een hoop media-aandacht zorgde. In de film zie je hoe deze – vaak negatieve of sceptische – aandacht de familie Warren aangreep. Ze werden voorzichtiger in het aannemen van zaken en hadden meer drang om voor bewijs te zorgen dan ooit tevoren. Deze nieuwe attitude richting paranormale zaken zorgt voor een hoop problemen, wanneer de hulp voor het gezin Hodgson te laat dreigt te komen.

Natuurlijk gaat het bij een horrorfilm finaal maar om één vraag: is hij eng? simpel antwoord: JA!

The Conjuring 2 komt – net als deeltje één – van regisseur James Wan. Deze man is verantwoordelijk voor films als Saw en Insidious, en kan dus terug blikken op titels die het publiek wisten te bekoren!

Vanaf de eerste minuut word je getrakteerd op de ene na de andere geest die plots vol in beeld is maar wel zonder dat dit voorspelbaar wordt, waardoor je dus tot de allerlaatste seconde gespannen zit te kijken.5-thumbs-up

AVH

copy ZALUWarnerHomeVideoFalloutHitsCES2008-jmke-21086
BONUSMATERIALEN

  • The Enfield Poltergeist: Living The Horror (BD)
  • The Conjuring 2: Hollywood’s Haunted Stage (BD)
  • Creating Crooked (BD)
  • Crafting the Conjuring (BD)
  • Sounds of Scary (BD)
  • Deleted Scenes (DVD, BD)
Share.

About Author

Leave A Reply

*