donderdag, augustus 13

MOVIE REVIEW: Das Boot – seizoen 1 (SHPE)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bezet Frankrijk, herfst 1942. De onderzeeër U-612 maakt zich op voor zijn ‘maiden trip’. Onder leiding van de jonge commandant Hoffman zijn er 40 bemanningsleden die hun eerste missie vervullen in een steeds brutaler wordende oorlog. Ze zitten allen samen, opgesloten in de smalle metalen “pijp” die de duikboot is.

In tussentijd, honderden kilometers verder, geraakt Simone Strassers wereld helemaal uit balans. Diep ondergedompeld in een liefdesaffaire moet ze het evenwicht zien te vinden tussen ontgoochelingen en verraad, en dit alles onder het waakzaam oog van Gestapo-lid Hagen Forster. Zullen de jongens in Das Boot het halen en weer huiswaarts keren?

Deze tv-serie is geïnspireerd door Wolgang Petersen’s Oscar en Golden Globe genomineerd meesterwerk en de bestseller van Lothar Günther Buchleim ‘Das Boot’.

FP053-DAS BOOT 31.08.2017-16.02.2018

SLOTSOM:

Opvallend voor deze ‘mannenfilm’ is dat een vrouw de eigenlijke hoofdrol speelt… Aan de basis ligt boek van Lothar-Günther Buchheim, dat in 1981 al eens werd verfilmd door Wolfgang Petersen. Dit is een van mijn persoonlijke lievelingsfilms sindsdien trouwens. Als je naar München reist kan je trouwens deze ‘set’ bezoeken in de Bavaria Film Studio’s en zelf kort ervaren hoe eng alles is in een duikboot. (in het model dat gebruikt werd voor de film)

De film mocht in de jaren 80 al rekenen op een budget van 32 miljoen Duitse Mark (ongeveer 32 miljoen euro) en het was daardoorot destijds de duurste Duitse film ooit gemaakt. Deze beklemmende oorlogsthriller werd een enorm kassucces, mocht rekenen op maar liefst zes Oscarnominaties en kreeg al snel een cult status.

FP053-DAS BOOT 31.08.2017-16.02.2018

Maar het gaat hier om de serie en deze kan best wel aansluiten aan het origineel! Met de nieuwste technieken worden de scenes in de duikboot nog meer beklemmend en omdat alles nu verdeeld is is over 8 afleveringen is er (veel) meer ruimte voor de verhalen van de personages. Dit is – naar mijn smaak – zowel een zegen als een vloek. Soms gaat het een beetje vervelen als het gaat over het liefdesleven van personages maar over het algemeen is deze ‘extra ruimte’ wel heel interessant. Voor mij is het feit dat de voertaal in deze reeks nog steeds voor 90% Duits is ook heel belangrijk!

Dus ben je een fan van oorlogfilms of heb je interesse in de 2e wereldoorlog dan MOET je deze reeks gezien hebben! Wij kijken alvast met veel spanning uit naar seizoen 2!!!

Share.

About Author

Leave A Reply

*