zaterdag, juli 20

MOVIE REVIEW: DC’s Legends of Tomorrow (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het DC universum is meer dan alleen Batman, Superman en Wonder Woman. Heb je al gehoord van Firestorm, Atom of White Canary? In DC’s Legends of Tomorrow maak je kennis met een nieuw gamma aan DC – superhelden, die onder leiding van tijdreiziger Rip Hunter de handen in elkaar slaan om de wereld te redden van Vandal Savage. In de serie zien we onder andere Prison Break – broers Wentworth Miller en Dominic Purcell, Brandon Routh en Victor Garber aan het werk.

DC’s Legends of Tomorrow is een must voor fans van reeksen als The Flash en Arrow, het eerste seizoen is vanaf 8 maart beschikbaar op Blu-ray™ en DVD.

SYNOPSIS
Deze spannende superheldenserie brengt allerlei helden samen. Arrow’s Atom, White Canary, Captain Cold, Heat Wave en Martin Stein, de professor van the Flash, ontmoeten de nieuwe DC-helden Rip Hunter, Jefferson “Jax” Jackson (die Firestorm wordt) en Hawkgirl. Samen nemen ze het op tegen Vandal Savage, een tiran die al eeuwen meegaat en nu de tijd zelf in gevaar brengt.
 

SLOTSOM:

De meningen over deze reeks lopen van het ene uiterste naar het andere uiterste met alle graderingen er tussenin, dus om zo benieuwder was ik zelf naar deze helden!

Als je de reeksen van The Flash en The Green Arrow niet hebt gekeken is het minder evident om deze serie te volgen, dat als minpuntje om te starten maar dat is dan eigenlijk ook het enige minpuntje dat ik zelf kon ontdekken. Deze spin-off met een hele bloemlezing aan bovenmenselijke personages uit beide DC-reeksen, focuste doorheen een 16delig seizoen op een tijdreizende kruistocht tegen de onsterfelijke Vandal Savage. Was deze reeks even geslaagd als The Flash? Neen eigenlijk niet maar dat neemt niet weg dat het in zijn geheel een leuke en spannende productie is.

Het verhaal
De eerste aflevering is vooral introductie.
We leren kapitein Rip Hunter kennen en zien hoe een tragische gebeurtenis hem op een klopjacht zet achter de onsterfelijke Vandal Savage. Dit kan hij echter niet alleen doen en hij schakelt de hulp in van een aantal helden én schurken uit 2016.
Ze achtervolgen Vandal Savage dan door de tijd met hun tijdsmachine en proberen hem te stoppen voor hij weer de macht kan grijpen in 2166.

Legends of Tomorrow is mede mogelijk gemaakt door de series Arrow en the Flash… Dus moesten we, ook al reizen we door de tijd, toch nog een paar gelinkte afleveringen maken met de andere series.
Dit geeft een leuk vertrouwd gevoel en laat zien dat de Legends niet op zichzelf de tijd ingaan, maar toch nog steeds gelinkt zijn met 2016.

In een tijd waar we vrij veel superheroes reeksen kennen is Legends of Tomorrow geen ‘onmisbare’ reeks maar voor de fans zeker een leuke aanvulling van het aanbod dat DC comics al te bieden heeft!

AVH

BONUSMATERIALEN

  • DC’s Legends of Tomorrow: 2015 Comic-Con Panel
  • Jonah Hex: Hex Marks The Spot
  • A Fantastic Voyage: Touring the Waverider Set
  • History in the Making
  • Gag Reel
Share.

About Author

Leave A Reply

*