zaterdag, juli 20

MOVIE REVIEW: Flatliners (2017) [SPHE]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op 29 maart bracht Sony Pictures Home Entertainment Flatliners uit op DVD en Blu-ray. Wie niet kon wachten kon de film vanaf 15 maart al digitaal downloaden.

Synopsis

Vijf studenten geneeskunde zijn geobsedeerd door het mysterie van wat er na de dood gebeurt. Ze starten met een gedurfd en gevaarlijk experiment: door hun hart voor korte periodes te stoppen krijgen ze elk een bijna-doodervaring en een voorproefje van het leven na de dood. Maar hun experimenten worden steeds gevaarlijker en uiteindelijk worden ze achtervolgd door de zonden uit hun verleden, die opgeroepen worden door de paranormale gevolgen van hun bezoekjes naar “de andere kant”.

SLOTSOM:

Flatliners 2017 is de remake van de Deense regisseur Niels Arden Oplev van de in 1990 verschenen en bejubelde filmrelease.

Kan deze vernieuwde versie de verwachtingen inlossen? Neen niet 100%, de horrorscenes doen langdradig aan en de personages lijken in deze versie niet helemaal uitgewerkt en komen dus niet tot hun recht…

Flatliners vertelt over geneeskundestudente Courtney (Ellen Page), die wegens een traumatische ervaring in haar verleden gedreven is om uit te vinden wat er in het brein gebeurt vlak na het stoppen van het hart. Ze besluit om met vier medestudenten hartfalen te forceren en op dat moment de hersenactiviteit te meten, om vervolgens via reanimatie de dode weer tot leven te wekken. Ze komen erachter dat zo’n bijna-doodervaring zorgt voor een verbeterde herinnering en reactievermogen, en één voor één laten de studenten hun hart stoppen. Niet veel later blijkt het onderzoek echter nogal negatieve gevolgen te hebben, waarbij schimmen uit het hiernamaals de wereld van de levenden weten te betreden.

Het verhaal is dus nog steeds interessant maar de omzetting naar een film laat deels te wensen over, er zat gewoon veel meer in!

Is het dan een afrader? Neen dat nu ook weer niet, als je fan was van de versie uit 1990 is het een opmerkelijk vergelijk en al bij al is het toch best een film waar je rustig een avondje voor de buis mee kan doorbrengen.

DVE

Verschijningsdata

  • Digitaal: 29/03/2018
  • Op aanvraag: 29/03/2018
  • DVD & Blu-ray: 29/03/2018

Extras

  • Verwijderde En Uitgebreide Scènes
  • Het Opwekken Van Een Cult Classic
  • De Rondes Doen
  • Wat De Regisseur Voorschreef
  • De Ultieme Vraag
Share.

About Author

Leave A Reply

*