zaterdag, juli 20

MOVIE REVIEW: Live by Night (whv)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Joe Coughlin (Ben Affleck) komt na WO I gedesillusioneerd terug thuis. Hij belandt in de misdaadwereld, maar is geen typische crimineel. Zijn sterke gevoel voor rechtvaardigheid doet hem in Tampa belanden, waar hij wraakt neemt op al wie hem in de weg stond. In deze razend spannende misdaadfilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dennis Lehane, zien we naast Affleck ook nog Sienna Miller, Elle Fanning, Zoe Saldana en Chris Cooper aan het werk.

Live by Night is beschikbaar op Blu-ray™, DVD en Video on Demand.


SYNOPSIS
De bandiet Joe Coughlin (Oscar®-winnaar Ben Affleck) is anders dan de gangsters waar hij voor weigert te werken: hij heeft een warm hart en gevoel voor rechtvaardigheid. Gedreven om het onrecht dat hem is aangedaan recht te zetten, verlaat hij Boston samen met zijn roekeloze crew en gaat naar Tampa. De wraak smaakt nog zoeter dan de melasse van zijn illegaal gestookte rum, maar tegen een hoge prijs.
 

SLOTSOM:

Ben Affleck regisseerde tot nu toe drie speelfilms, waarin hij tweemaal een hoofdrol vertolkte. Het bracht de acteur meer lof dan hij ooit voor zijn acteerwerk had gekregen. Gone Baby Gone, The Town en Argo waren stuk voor stuk projecten met een rauw realistisch randje, vaak gebaseerd op waargebeurde feiten.

In de vroege jaren twintig van de vorige eeuw is de Ierse Joe Coughlin getekend door zijn bijdrage in de Eerste Wereldoorlog. Hij besluit de heraldiek van het leger te verruilen voor de criminaliteit en gaat aan de slag voor een Ierse gangsterbaas. Coughlins eigen vader bekleedt nota bene een hoge positie bij de politie in Boston en waarschuwt zijn zoon voor zijn gedrag. Al helemaal geen slimme zet was de liefdesrelatie die Joe is begonnen met het liefje van zijn baas Albert White. Als de leider van de rivaliserende Italiaanse maffiabende achter de affaire komt, is dit het ultieme middel om Joe te chanteren en zo White om te kunnen leggen. Joe weigert aan deze praktijken mee te werken en zet het op een vluchten. Om dit te bekostigen pleegt hij een bankoverval. Het is het begin van een complex kat-en-muisspel waarbij Joe liefjes inwisselt, van opdrachtgever verandert en ook nog eens de Ku Klux Klan als tegenstander tegenover zich vindt. Om de chaos compleet te maken sluit de gangster een vriendschap met een sheriff wiens dochter compleet de weg kwijtraakt en van de regen in de drup belandt.

Is deze film een hoogvlieger te noemen? neen… Maar hij is amusant en best een sterke klassieke gangsterfilm ‘old school style Hollywood’. De actie is goed omgezet en de fotografie is in één woord geweldig!

Maar toch hapert het ergens… de film voelt niet 100% afgewerkt en dat is een beetje spijtig.

Maar ondanks dit minpuntje is het een mooie film die het kijken zeker waard is en die de fans van dit genre definitief zal kunnen bekoren!

 

 

 

 

 

BONUSMATERIALEN

  • The men of Live by Night (BD)
  • Live by Night’s prolific author (BD)
  • Angels with dirty faces: the women of Live by Night (BD)
  • In close up: creating a classic car chase (BD)
  • Director’s commentary (BD)
  • Deleted scenes with commentary (DVD, BD)
Share.

About Author

Leave A Reply

*