zondag, augustus 25

MOVIE REVIEW: Ocean’s Eight (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De ene Ocean is de andere niet. Of toch wel? Debbie Ocean, zus van Danny, is nog maar pas uit de gevangenis of ze heeft al haar zinnen gezet op een nieuwe heist, en wat voor een. Tijdens het bekende MET gala in New York, onder de ogen van de verzamelde gasten en wereldpers, wil ze een kostbaar juweel stelen. Een onmogelijke klus alleen, dus gaat ze volgens de familietraditie op zoek naar de geschikte crew…

De cast is oogverblindend: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Rihanna en tal van andere Hollywoodsterren passeren de revue, in een strakke regie van Gary Ross (‘The Hunger Games’, ‘Free State of Jones’).

Ocean’s Eight, een van dé blockbusters van het filmjaar, is vanaf 17 oktober beschikbaar op 4K Ultra HD, Blu-ray™, DVD en Video on Demand.

SYNOPSIS
Vijf jaar, acht maanden en twaalf dagen. Zo lang heeft Debbie Ocean (Sandra Bullock) zitten broeden op de grootste overval uit haar carrière. Om haar plan te laten slagen, moet ze samenwerken met de allerbeste criminelen, onder wie haar voormalige partner in crime Lou (Cate Blanchett), en een team van specialisten. Hun doel: 150 miljoen dollar aan diamanten, die zullen schitteren om de hals van een wereldberoemde actrice (Anne Hathaway) tijdens hét event van het jaar, het Met Gala. Het plan is uitgewerkt tot in de kleinste details, maar de dames mogen geen enkele steek laten vallen – en dat terwijl de hele wereld toekijkt.

SLOTSOM:

Na het team van Danny Ocean (George Clooney) is het nu de beurt aan de groep van zijn zus Debbie (Sandra Bullock) om een roof te plegen. In Ocean’s 8 gaan onder anderen Rihanna, Cate Blanchett en Anne Hathaway aan de slag om een grote buit binnen te halen. Dit is opnieuw een ‘reboot’ met een all female cast zoals we eerder zagen in Ghostbusters…

Geen twijfel over mogelijk dat de lijst van sterren die de revue passeren in deze film opmerkelijk is. Niet alleen de hoofdrolspelers zijn klinkende namen. Ook de bijrollen zijn rijkelijk bezet met sterren: Serena Williams, Heidi Klum, Kim Kardashian, Gigi Hadid, Maria Sharapova en nog zo’n dertig andere Hollywood-sterren passeren de revue. Helaas is deze imposante lijst aan dames toch niet helemaal in staat om de verwachtingen in te lossen… De film is zeker leuk, het plot zit goed in elkaar en de acteerprestaties zijn geweldig, maar toch miste ik dat beetje ‘umpf’. Sommige personages lijken niet volledig uitgewerkt en dat remt het verhaal een beetje af.

Is de film dan slecht? Neen zeker niet! Ik wijt het aan de indrukwekkende lijst van sterren die een hoge basisverwachting creëren maar die dan toch niet (allemaal) de verwachtingen inlossen. 

In Ocean’s Eight wordt hetzelfde patroon als in de vorige films aangehouden. Er moet een grote overval uitgevoerd worden en daar zijn bepaalde mensen voor nodig. De personen die nodig zijn worden verzameld en moeten dan samen werken om het meesterplan in actie te zetten. Samenwerken is daarbij de sleutel tot succes. Het grote en unieke verschil is alleen dat niet mannen de hoofdrollen vervullen, maar vrouwen.

Al bij al een leuke film die origineel is en alles heeft om te entertainen, maar toch overtuigd hij niet voor de volle 100%…

BONUSMATERIALEN

  • A Heist in Heels
  • Ocean’s Team 3.0
  • Reimagining the Met Gala
  • Deleted Scenes
Share.

About Author

Leave A Reply

*