woensdag, juni 23

MOVIE REVIEW: Prodigal Son (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Crimineel psycholoog Malcom Bright is de zoon van de beruchte seriemoordenaar ‘De Chirurg’. Bright helpt de NYPD door in de geest te kruipen van moordenaars. Rechercheur JT Tarmel vraagt zich alleen af of Bright zelf geen psychopaat is. Bij de jacht op deze gevaarlijke criminelen heeft Bright vreemd genoeg het meeste aan zijn moordlustige, maar liefhebbende vader.

SLOTSOM:

Maak kennis met Malcolm Bright. Malcolm (gespeeld door een manische Tom Payne) is de zoon van een seriemoordenaar die bekend staat als ‘The Surgeon’. Terug in de jaren 90 werd de vader van Malcolm, Dr. Martin Whitly (Michael Sheen), ontmaskerd als een massamoordenaar die bezuinigde minstens 23 mensen voordat ze werden gepakt. (De zin ‘tenminste’ wordt voldoende herhaald om duidelijk te maken dat er meer moorden in het verleden wachten om te worden opgegraven). Nu verblijft Martin in een cel die eruit ziet als een bibliotheek, compleet met een televisie en (beperkte) telefoon. DUs een vrij hoog ‘Silence of the Lambs’ invloed valt niet te ontkennen…

Series over serie/massamoordenaars zijn er best voldoende en het is en blijft toch een fascinerend thema als we eerlijk zijn!

De invalshoek van een zoon van een seriemoordenaar zich heilig voorgenomen om niet zo te worden als zijn vader is een nieuwe twist aan deze series, in plaats daarvan maakt hij dus juist jacht op seriemoordenaars die nog op vrije voeten rondlopen.

Het geheel zit sterk in elkaar en de plots zijn goed uitgewerkt en hebben verschillende interessante wendingen! Zeker een aanrader voor de fans en een leuke optie om wat van al die extra coronatijd die we nu hebben in te vullen, een aanrader dus!!!

 1. Pilot
 2. Annihilator
 3. Fear Response
 4. Designer Complicity
 5. The Trip
 6. All Souls and Sadists
 7. Q & A
 8. Family Friend
 9. Pied-a-Terre
 10. Silent Night
 11. Alone Time
 12. Internal Affairs
 13. Wait & Hope
 14. Eye of the Needle
 15. Death’s Door
 16. The Job
 17. Stranger Beside You
 18. Scheherazade
 19. Out to Get You
 20. Like Father…
Share.

About Author

Leave A Reply

*