woensdag, januari 29

MOVIE REVIEW: Replicas [DFW]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Neurowetenschapper William experimenteert met het klonen van mensen. Wanneer zijn vrouw Mona en hun drie kinderen omkomen bij een gruwelijk autoongeluk twijfelt hij geen moment: met hulp van collegawetenschapper én beste vriend Ed brengt William zijn geliefden weer tot leven. Mona en de kinderen zijn echter niet op de hoogte van het ongeluk en hun ‘tweede leven’. Wanneer zijn experiment door de autoriteiten niet onopgemerkt blijft gaat William steeds verder om zijn gezin bij zich te houden.

Van regisseur Jeffrey Nachmanoff met o.a: Keanu Reeves, Alice Eve

SLOTSOM:

In de sci-fi-thriller Replicas speelt Reeves de rol van neurowetenschapper William Foster. Na hard werken weet hij een doorbraak te forceren: hij weet het menselijk bewustzijn bijna succesvol naar een computer over te zetten. Zijn vrouw en kinderen komen op tragische wijze om het leven bij een zwaar auto-ongeluk. In paniek probeert hij ze tot leven te wekken en vraagt William medewetenschapper Ed Whittle (Thomas Middleditch) om hem te helpen hun lichamen te klonen en hen terug te brengen.

Reeves levert in deze film niet echt wat we van hem gewend zijn… hij kan niet echt overtuigen in zijn rol vol emoties als pijn en verdriet. Hij blinkt uit in actie rollen zoals in ‘The Matrix’ maar hier is het toch net niet genoeg. 

Replicas als geheel is niet slecht, maar de afwerking en finesse is er niet. De film wil ingaan op het etnische vraagstuk van het kloonproces, maar dan hadden ze misschien toch beter voor een documentaire gegaan.

Dus is het slecht? neen maar het is ook niet WOW. Gewoon een leuke film voor de fans van het genre dus!

Share.

About Author

Leave A Reply

*