donderdag, maart 4

MOVIE REVIEW: Richard Jewell (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

In Richard Jewell schetst Clint Eastwood een aangrijpend portret van een man die door de overheid en de media onterecht belaagd werd. Bewakingsagent Richard Jewell wordt beschuldigd van een bomaanslag op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Ondanks het gebrek aan harde bewijzen wordt Jewell het leven zuur gemaakt door de FBI en de media. Enkel zijn advocaat Watson Bryant steekt zijn hand voor Jewell in het vuur.

Paul Walter Hauser (‘I, Tonya’, ‘BlacKkKlansman’) kruipt op magistrale wijze in de huid van Jewell en ook Kathy Bates speelt de pannen van het dak als zijn moeder. Ze werd hiervoor genomineerd voor een Oscar.

Richard Jewell is vanaf 17 juni beschikbaar op Blu-ray™ en DVD.

SYNOPSIS

Een film van Clint Eastwood, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is 1996 en Richard Jewell werkt als beveiligingsmedewerker op de Olympische spelen in Atlanta. Als hij een bom vindt en de ordediensten waarschuwt, wordt hij in eerste instantie gezien als een held die vele mensenlevens heeft gered. Al snel wordt hij echter zelf als mogelijke verdachte bestempeld en is hij ineens de meest gehate man van de Verenigde Staten.

SLOTSOM:

Tijdens de Spelen van 1996 in Atlanta ontplofte een bom in Centennial Olympic Park. Een vrouw stierf aan de rondvliegende bomspijkers, een toegesnelde cameraman aan een hartaanval. Beveiligingsbeambte Richard Jewell was de held die een groter bloedbad voorkwam. Drie dagen lang althans. Op de vierde dag kopte de Atalanta Journal dat de FBI de bomontdekker ook als bomlegger zag.

De macht van de media, die iemand net zo snel kunnen maken als breken, is het centrale thema in de film ‘Richard Jewell’ (2019) van de meester Clint Eastwood. De inmiddels toch vrij bejaarde filmmaker stort zich de laatste jaren wel vaker op ‘nobody’s’ die ondanks dat ze heldendaden verrichtten toch met argusogen bekeken worden.

Eastwood draait in ‘Richard Jewell’ niet rond de pot maar toont hoe meedogenloos de media de publieke opinie kan beïnvloeden en welke gevolgen dat kan hebben. Een zeer sterk geacteerd drama dat aanzet tot nadenken.

Alles past perfect, de verhaallijn is sterk, de rollen extreem goed uitgewerkt en vertolkt en de klassieke ‘Hollywood franjes’ zijn weggelaten, wat garant staat voor een sterke film die wij zeker aanraden!

BONUSMATERIALEN

  • The Real Story of Richard Jewell (DVD, BD)
  • The Making of Richard Jewell (BD)

Share.

About Author

Leave A Reply

*