zondag, augustus 1

MOVIE REVIEW: The Witches (WHV)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Na het lezen van de klassieker van meesterverteller Roald Dahl kijkt menig kind wantrouwend om naar dames in deftige mantelpakjes die zich af en toe flink aan het hoofd krabben. Het betoverende The Witches bewijst op een geniale manier dat die achterdocht meer dan terecht is.

Wanneer Luke (Jahzir Bruno) samen met zijn grootmoeder (Octavia Spencer) voor heksen wegvlucht en zij hun toevlucht zoeken in het luxueuze Grand Orleans Imperial Island Hotel, blijkt dat precies hetzelfde hotel te zijn waar de opperheks (Anne Hathaway) met haar mede-heksen snode plannen smeedt om mensenkinderen uit te roeien. Laat je door de nieuwe verfilming van dit meeslepende verhaal vol zwarte humor meevoeren naar het Alabama van de jaren zestig en beleef hoe regisseur Robert Zemeckis heksen opnieuw tot leven laat komen.

Roald Dahl’s The Witches is vanaf 17 maart beschikbaar op Blu-ray™ en DVD.

SYNOPSIS

In deze adaptatie van Roald Dahl’s meesterwerk, The Witches, komen een weesjongen en zijn grootmoeder een groep verleidelijke, maar gemene heksen tegen. Ze zijn door de Opperheks samengekomen om kwaadaardige plannen uit te voeren.

SLOTSOM:

Een klassieker in een nieuw jasje gestoken…

Heksen bestaan. En ze zijn onder ons!!! Als je eenmaal in aanraking met een heks bent geweest dan kom je er nooit meer vanaf. Ze hebben een kaal hoofd, klauwen als handen en geen tenen. Maar het ergste is dat ze een godsgruwelijke hekel hebben aan kinderen. Als oma en kleinzoon hun intrek nemen in een groot luxehotel in Alabama met als doel de toverkollen te ontlopen, blijkt dit nou ook net de locatie te zijn voor een landelijk heksencongres. Doel van de bijeenkomst is om het plan te ontvouwen om van alle kinderen af te komen door ze te veranderen in muizen.

Dertig jaar na de eerdere versie is er dus een nieuwe verfilming van Roald Dahls boek The Witches uit 1983.Doet deze nieuwe versie eer aan het werk van Dahk? JA absoluut! het is een geweldige verfilming die de jongeren in spanning zal brengen en de ouderen onder ons even alle zorgen kan laten vergeten en terug glijden naar vervlogen tijden als we dit boek lazen of de oudere verfilming bekeken!

BONUSMATERIALEN

  • Deleted Scenes (DVD, BD)
  • The Making of The Witches (BD)
  • Roald Dahl: The Story Behind The Witches (BD)
  • The Witches: Magic Mouse-Maker Potion (BD)
  • Gag Reel (BD)

Share.

About Author

Leave A Reply

*