zondag, augustus 25

MOVIE REVIEW: Tomb Raider [WHV]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vijftien jaar na haar laatste passage op het witte doek is Lara Croft terug, en hoe! De Zweedse schone Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl) kruipt deze keer in de huid van het iconische personage en gaat in Tomb Raider op zoek naar antwoorden op de mysterieuze verdwijning van haar vader.

Tomb Raider is een spectaculaire actiefilm die van het scherm spat in ultrascherpe 4K UHD – kwaliteit! Bereid je voor op een spetterend avontuur in de jungle en geniet vanaf 18 juli van Tomb Raider op 3D Blu-ray™, Blu-ray™ , 4K UHD, DVD en Video on Demand!

SYNOPSIS
Lara Croft (Alicia Vikander), de eigenzinnige en vrijgevochten dochter van een vermiste avonturier, is erop gebrand de mysterieuze dood van haar vader op te lossen. Gewapend met haar scherpe geest, blinde vertrouwen en koppige aard moet de dappere Lara tot het uiterste gaan tijdens een levensgevaarlijke reis naar onbekende plekken, en wordt ze uiteindelijk een echte tomb raider.  

SLOTSOM:

Zaten we te wachten op een nieuwe Lara Croft? De eerste versie met Angelina Jolie is alweer vijftien jaar oud en is vast iconisch zodat Alicia Vikander al voor het verschijnen van de film tegen vooroordelen moest opboksen…

De jonge Lara Croft (Alicia Vikander) staat op een keerpunt in haar leven. Haar vader Richard Croft (Dominic West) is al vele jaren spoorloos en men denkt dan ook dat hij niet meer in leven is. Lare weigert om zijn dood te erkennen en daardoor heeft zij geen recht op het fortuin van haar vader. Ze is dan ook genoodzaakt als fietskoerier de eindjes aan elkaar te knopen totdat ze een mysterieuze puzzel ontrafelt die haar naar een onbewoond eiland nabij Japan brengt. In haar zoektocht naar het werk van haar vader en de ware toedracht waarom hij om het leven is gekomen, ontdekt Lara een mysterieus geheim dat haar leven ingrijpend verandert!

Bewust of onbewust ga je alles vergelijken met de prestaties die Jolie zoveel jaar geleden neerzette en dan is het voor mij niet voldoende. Het verhaal is leuk, de acteerprestaties zonder meer geweldig maar het geheel van de delen kan de mythe niet volgen.

De (talrijke) stunts zijn tot in het laatste detail perfect uitgevoerd maar er is een ‘overkill’, soms lijkt het meer op een stuntshow als op een film met een goede plot.

Ondanks het geleverd kwaliteitswerk van de makers en de cast komt deze film toch niet helemaal op gang, geweldige stunts en actiescènes die soms een indruk van te veel geven zijn mooi omgezet maar door het overdreven aanbod worden ze bijna saai. Een gevoelige Lara die ver weg staat van de kille Lara die Angelina Jolie vorm gaf helpt ook niet om het geheel sluitend te maken.

De talrijke fans van deze reeks zullen zeker en vast smullen van deze nieuwe film en ook de liefhebbers van het actiegenre zullen deze Tomb Raider weten te smaken, maar toch had ik het gevoel dat er meer had ingezeten.

DVE

 

 

BONUSMATERIALEN

  • Lara Croft: Evolution of an icon
  • Croft Training
  • Tomb Raider: Uncovered
  • Breaking Down The Rapids
Share.

About Author

Leave A Reply

*