woensdag, mei 22

NIEUWE AFLEVERINGEN: Tijd Voor Avontuur – Adventure Time (Cartoon Network)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

tijd voor avontuurTijd voor Avontuur (oorspronkelijke Engelstalige titel: Adventure Time) is een Amerikaanse tekenfilmserie die wordt uitgezonden door Cartoon Network. Deze serie gaat over de belevenissen van een jongen genaamd Finn en zijn magische gele hond, Jake. De humoristische serie bevat tevens verwijzingen naar meer volwassen onderwerpen waarvan enkelen inmiddels eruit zijn geknipt. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar mutanten en magie zijn ontstaan en vrijwel alles mogelijk is.at_wallpapers_finn_1280x1024

Reeds vanaf 10 maart zijn er bij Cartoon Network nieuwe afleveringen te zien van Tijd voor Avontuur (Adventure Time). De surreële humor en tal van verwijzingen naar de moderne popcultuur (Nintendo, Star Wars, Dungeons & Dragons, …) zorgen ervoor dat de reeks een echte culthit is bij jongeren en volwassenen, en dus ook populair is bij een ouder publiek. De reeks won vorig jaar een Emmy Award in de categorie ‘Outstanding Individual Achievement in Animation’ en de reeks pakte ook een BAFTA Award in de categorie ‘Children’s International.’

SLOTSOM:

Volgens mij is de maker Pendleton Ward nooit helemaal volwassen geworden… en dat is ook net wat deze reeks zo enorm succesvol maakt!

1525746_707599749279690_145784511_nWat uiteindelijk als een reeks voor kids aangekondigd is (en wat ze ook daadwerkelijk is) wordt gretig bekeken door volwassenen. Ward beheerst de twee werelden en laat ze in deze reeks perfect samenvloeien. Het basisverhaal is gericht op kinderen maar de talrijke referenties en knipoogjes naar de ‘volwassen’ wereld maakt het geheel zo interessant en toegankelijk voor iedereen.

De avonturen die Finn maakt zijn perfect voor de jongere kijkers en de tekenstijl is los, speels en simpel maar de verhaallijnen zijn tegelijk eenvoudig en vol van leuke verwijzingen, dus gewoon een klasse reeks die voor veel kijkplezier zal zorgen.

DVE
copy ZALUCARTOON_NETWORK_logo
Share.

About Author

Leave A Reply

*