donderdag, augustus 6

Wil ook JIJ dit jaar op Reggea Geel optreden? Dan is Reggae Geel Brukout jouw ding!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De afgelopen jaren steunde Reggae Geel voluit de Benelux Reggae Contest. Ondanks dat deze uitgroeide tot een sterk merk binnen de regio werd beslist om dit jaar geen BRC te organiseren.

Maar geen nood, als een van de grootste reggae-events ter wereld vinden wij het onze plicht om niet-professionele reggae-artiesten, soundsystems en kunstenaars een podium te bieden. Wij zien de leemte die de BRC laat dan ook niet als een gemiste kans, maar willen deze aangrijpen als nieuwe opportuniteit.

reggea geel BRUKOUTWe zijn dan ook enorm tevreden dat we ons nieuwe initiatief kunnen voorstellen: REGGAE GEEL BRUKOUT! Brukout is Jamaican Patois voor een moment van pure energie en opwinding, voor onbezonnen, onbegrensd en uitbundig gedrag. En net dat is wat we met dit nieuwe initiatief willen doen: geen grenzen, geen regels, puur plezier! Alles kan dus. Ska, Rocksteady, Reggae, Dub en Dancehall. Live-bands, trackshows, soundsystems. Maar ook beeldende kunsten, poetry, spokenword, stand-up comedy, workshops, film, theater, story-telling, … Als er maar een duidelijke link is met het mooiste eiland ter wereld: Jamaica.

In samenwerking met JH De Bogaard in Geel en M-Town Reggae in Maastricht zullen er op regelmatige basis events georganiseerd worden waar niet-professionele bands en soundsystems een kans krijgen. Maar er is meer, naast een kleine vergoeding voor alle optredende artiesten zal er uit alle artiesten die optreden tijdens deze events minstens 1 geselecteerd worden voor een concert, soundsystem-set of performance op The Yard Stage op Reggae Geel. Bovendien zal JH De Bogaard minstens een van de muzikanten de mogelijkheid geven een professionele demo op te nemen in hun demostudio.

Aanmelden voor de Reggae Geel Brukout! – Events kan door het insturen van je demo, mixtape of portfolio naar brukout@reggaegeel.com of per post naar Reggae Geel Brukout!, p/a Rijksweg 396, 3650 Dilsen, België. Artiesten en kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel doen dat via vi.be, het online kansenplatform van Poppunt (enkel voor Vlaanderen en Brussel).
De eerste data voor Reggae Geel Brukout! zijn:
– Donderdag 21 April, Muziekgieterij, Maastricht, met oa Chainska Brassika (UK)
– Zaterdag 23 April, JH De Bogaard, Geel met oa Chainska Brassika (UK) + Dukes of Skazzard (B)
– Donderdag 4 Augustus, JH De Bogaard, Geel: REGGAE GEEL LIFT-OFF!
– Zaterdag 24 September, JH De Bogaard, Geel (ism CC De Werft)

Wij zijn ervan overtuigd dat Reggae Geel Brukout! een belangrijke meerwaarde zal bieden voor niet-professionele reggae-muzikanten en andere Jamaicaans geïnspireerde artiesten en hopen er alvast op dat we voor dit nieuwe concept op een even enthousiaste steun mogen rekenen als diegene die we kregen voor de Benelux Reggae Contest. Tot binnenkort

Het Reggae Geel Brukout! Team!

Share.

About Author

Leave A Reply

*