donderdag, augustus 6

5 Years Hindu Nights Zaterdag, 17 Maart: Vooruit, Gent

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Al 5 jaar zijn de HiNDU NiGHTS feestjes steevast uitverkocht. Van de hippe Make Up Club waar het allemaal begon, tot de Gentse Vooruit, Het Depot in Leuven en Trix in Antwerpen.

Het startte allemaal met het simpele idee dat er veel te weinig indie en rock ’n roll muziek te horen was op de Belgische dansvloer. En dat in een land, geroemd om de vele optredens en festivals!

Het succes van HiNDU NiGHTS lag echter ook in de aanpak van het concept: rock ’n roll moest opnieuw fashionable worden en moest uit de context van donkere cafés en jeugdhuizen gehaald worden. De locaties voor deze feestjes werden zorgvuldig gekozen en steevast retro en stijlvol aangekleed. Op de tonen van The Beatles en Arctic Monkeys groeide HiNDU NiGHTS uit tot een hip concept waar vele jongeren naar op zoek waren en zich konden in herkennen.

Vele grote namen uit de hedendaagse scene – van Carl Barat uit de legendarische The Libertines tot Jeff Wootton uit Gorillaz en Beady Eye – zorgden door hun aanwezigheid als DJ of als band voor een extra touch die HiNDU NiGHTS misschien wel tot het beste indie feest van Europa maakt.  De invloed van de oudste Gallagher broer als mede-organisator is hier duidelijk aanwezig!

Dat het lied van HiNDU NiGHTS nog niet lang niet is uitgezongen, blijkt uit de recent uitverkochte edities in Gent en Antwerpen waar de vraag naar tickets blijft stijgen. De editie van HiNDU NiGHTS op 31/12 in het Café en de Balzaal van de Gentse Vooruit was al weken op voorhand uitverkocht.

Er zijn onderhandelingen aan de gang met andere venues in verschillende steden om het HiNDU CiRCUS nog verder in België en daarbuiten te laten touren.

Dat het 5-jarig bestaan extra speciaal zal worden mag duidelijk zijn! Met de allesomvattende slagzin ‘5 years of Dreams, Love, Sex, Football, Alcohol and Rock ’n Roll’ zullen de DJs en live bands er stevig tegenaan gaan.  HiNDU NiGHTS zal nog maar eens aantonen dat rock ‘n roll nog lang niet dood is maar dat het zelfs opnieuw – in deze tijden van crisis – dé uitlaatklep is voor de jonge generatie!

 

“The best indie party in Europe” (Jeff Wootton – Gorillaz/Beady Eye)

“There was a fantastic vibe in the venue which I’ve not experienced since the days of the Hacienda in Manchester!”

(Michael Spencer Jones – legendary photographer)

“A mad rock ‘n roll carnival”

(Phil Smith, Oasis/Noel Gallagher Tour DJ)

“Übercool and always hopelessly sold out” (Studio Brussel)

 

Edities sinds 2007:

Make Up Club Ghent (capaciteit: 450): 5x uitverkocht

Vooruit Gent  (capaciteit: 1500): 4x uitverkocht

Depot Leuven (capaciteit: 1000): 3x uitverkocht

Trix Antwerpen: 1editie

Samenwerking met Lokerse Feesten: 2008, 2009, 2010

Line-up:

 

Jeff Wootton ( Beady Eye/Gorillaz)

Jay Sharrock  ( Miles Kane )  – DJ set

Cherry Cola Dj’s

Hindu Radio Dj’s

Live Music by  ‘Not the Beatles’

Tickets & Info: www.hindunights.be

Per verkocht ticket wordt 1€ rechtstreeks overgemaakt aan Amnesty International

Voorverkoop :  14€   ;  Kassa  :  17  €     ( we raden aan tickets in voorverkoop te kopen om teleurstellingen te vermijden )

Share.

About Author

Leave A Reply

*