maandag, april 12

Al lang geen “lokaal” festival meer: Pukema Rock 2010

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Dit jaar vond de 37ste editie van de Puurse kermis markt (Pukema) plaats, in en rond het centrum van Puurs op 17, 18 en 19 september. Pukema kan je bijna niet vergelijken met andere festivals, echt een feest voor jong en oud word er een sfeer gecreëerd die je bijna uniek mag noemen.  Traditioneel het laatste grote festival van België, met grote Belgische namen zoals daar zijn: Raymond Van Het Groenewoud, Admiral Freebee, Channel Zero en meer.

Op het festivalterrein bevond zich een gezellig terras, ingesloten door 2 grote tenten. Een voor de live optredens, en een DJ marquee. Ook aanwezig, was een stand voor de boekenwormen, waar je even kon gaan zitten (of liggen) en je kon verdiepen in de waarschijnlijk zeer interessante literatuur aanwezig.

Vrijdag moest niet onderdoen als openingsdag, met maar liefst 8500 bezoekers! The opposites, een Nederlandse rapgroep, maakte al snel duidelijk dat het festival een groot feest ging worden. Daarna kwamen absynth minded en Daan, de 2 grote winnaars van de Mia awards 2009. Het hoogtepunt van de dag was uiteraard Milk Inc., die de tent volgepropt kreeg met vastbesloten feestbeesten! Afkoeling had moeder natuur voorzien, want het was die nacht voor de eerste keer dit jaar onder 0°.

Een zaterdag, met fantastische optredens en mooi zonneweer. Daar konden 9500 bezoekers alvast geen nee tegen zeggen! Das Pop maakte er een geweldige afsluiter van hun tournee van, in de stijl die ons allen bekend is. Daarna was het de beurt aan Channel Zero, voor het ruigere werk op Pukema. En deze werd goed onthaald, ook door mensen die het metalgenre vreemd zijn. De grootste publiektrekkers van zaterdag waren natuurlijk Admiral Freebee en De Jeugd Van Tegenwoordig, van genoeg hits voorzien om het publiek van de ene sensatie in de andere te laten glijden!

Zondag was het een iets rustigere dag, waar Flip Kowlier, Raymond van het Groenewoud en Soulsister de opdracht kregen om het festival goed af te sluiten. En dat is hen zeker en vast goed gelukt!

Na het festival had Puurs wederom een gelukkige organisatie, die tevreden terugkijkt op een geslaagde 22ste editie.  De affiche en het droge weekend maakten dat het bezoekersaantal in de lijn van de verwachtingen lag. Een tevreden bende die ze graag volgend jaar weer verwennen!

Tekst: Wouter Cornette – Foto’s: Dirk Van Elslande

Share.

About Author

Leave A Reply

*