donderdag, augustus 6

CONCERT REPORT: ‘Feestival’ De Romeo’s met de story awards + fotospecial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Story Awards 2014 - 1De aftrap van het feestival wordt vooraf gegaan door de story awards. Een aangename, amusante award uitreiking voor de beste zanger, groep, kok, nieuwkomer,…Story Awards 2014 - 7

Als presentator van deze awards hadden we niemand minder dan Showbizz Bart himself. Hij betrad piekfijn het podium samen met zijn knappe blonde assistente die de awards mocht overbrengen naar de winnaars van vanavond. Voordat de eerste award uitgereikt werd, kreeg Mentissa (de winnares van de voice van Vlaanderen kids) de kans om samen met het Philadelphia Gospel koor een staaltje van eigen kunnen te laten zien. En dat deed ze ook!

De volgende awards werden vanavond uitgereikt:
– Award voor de beste serie: thuis
– Award voor beste televisiekok: Jeroen Meus (Mathieu en Guillaume brengen ene ode aan Meus vanuit het publiek)
– Award voor de beste actrice: Nathalie Meskens
– Award voor de favoriete muziekgroep, zanger of zangeres: 2 fabiola
– Award voor de meest glamoureuze BV: Jani Kazalskis
– Award voor de beste politicus: Maggie De Block (ook hier werd een ode gebracht door Mathieu en Guillaume)
– Award voor de beste radiopresentator: Kürt Rogiers
– Award “story carrière prijs”: Will Tura
– Award voor de babe van het jaar: Ella Leyers (ook Ella kreeg een terechte ode van het duo)
– Award voor de man van het jaar: Bart De Wever
– Award voor de vrouw van het jaar: Nathalie Meskens
– Award voor de fijnste nieuwkomer: Laura Tersoro

Story Awards 2014 - 15De awards werden op hun beurt uitgereikt door andere BV’s zoals Nicole en Hugo, enkele politiekers, Peter Van Asbroeck en de bekendste Belgische dwerg: Chris Willemsen.

Met uitzondering van Jani Kazalskis was elke award winnaar aanwezig in de Lotto Arena. Nathalie Meskens ging met 2 awards lopen en wat mij betreft wint Maggie De Block nog een extra award voor de meest sympathieke dame in de Lotto Arena!

Na deze mooie uitreiking betrad iedereen het podium voor een mooie apotheose. Samen dansten ze een stukje mee op “Happy” van Pharrel Williams gezonden door Laura Tersoro.

 

 

 

De Romeo's 2014 - 1

Na deze mooie uiteenzetting en een korte pauze, kwamen de 3 casanova’s het podium op. De hele zaal ging al snel rechtstaan en iedereen begon te gillen. Van jong tot oud, elke vrouw kwam “haar” romeo bewonderen. De romeo’s gingen van start met hun nieuwste hit “welkom op het feestival”, speciaal geschreven voor dit concert. Hierachter volgden er nog enkele hits van deze drie feestvierders. Hun positieve vibes sloegen al snel over naar het publiek. Na enkele hits stond iedereen recht en werd de eerste polonaise een feit.

De Romeo's 2014 - 12Al heel snel kwam de eerste gast langs, de koning der Vlaamse muziek, Will Tura. Will bracht zijn oude bekende hits zoals hemelsblauw, ik kan niet verder zonder jou en nog enkele meer.

Dit alles werd gevolgd door een Hollandse medley (zij gelooft in mij, ik voel me zo verdomd alleen, een vrijgezel, malle babbe,…), een Franse medley (Rio, Alexendrie, Desiré, rien a changer,…) en enkele eigen hits, waaronder de sirtaki. Hierin zingen de romeo’s over hun reis. Ik citeer een stukje uit hun refrein wat al snel heel toepasselijk werd voor enkele feestgangers in de lotto arena te Antwerpen: “Dans de sirtaki, drinke rakki tot de ochtend komt, een stuk in onze frakkie, draaien rond en rond. Genieten van het leven, maken het weer bond, dans en spring en vlieg er nog eens in!”.De Romeo's 2014 - 27

Dit toepasselijk lied werd gevolgd door enkele hits en een feestmedley. Footloose, parttime lover en als afsluiter “dancing on the ceiling” waar Robby Longo het trio kwam versterken. De zenuwachtige Robby Longo bracht een oude country hit gevolgd door de überbekende “country roads”. Voor deze laatste riep hij de romeo’s op het podium om hem te vergezellen. Tot zover het tweede gastoptreden van vanavond.

Dit gastoptreden werd gevolgd door enkele swingende hits, medleys en veel meer. Net wat je zou verwachten op een FEESTIVAL… het was een REUZE feest. De sfeer zat er vanaf de beginnummers reeds goed in, de polonaises werden steeds langer en langer en de ambiance werd groter om groter. De alcohol vloeide rijkelijk en de tongen werden al vlug losser.lotto arena logo

Als laatste gast werd Willy Sommers aangekondigd. Hij bracht zijn populaire hits zoals “laat de zon in je hart”, “als een leeuw in een kooi” en “7 anjers 7 rozen”. Waarna hij samen met het trio “I can get no” als afsluiter zong.

Het concept van dit Feestival zat heel goed in mekaar. Dankzij de gastoptredens hadden de romeo’s op regelmatige basis de tijd om uit te blazen waardoor het niet nodig leek een pauze in te lassen. Dit kan ik enkel als een positief punt aanhalen. Het zorgde ervoor dat de sfeer er lekker in bleef zitten en de ambiance zich verder kon zetten.

De Romeo's 2014 - 44Als afsluiter van de avond werd er een DJ-installatie op het podium gebracht. De romeo’s brachten hun versie van enkele populaire, hedendaagse dancehits. Een leuke afsluiter van een groot feest!

Tekst en foto’s: Evelien Hertveldt

Share.

About Author

Leave A Reply

*