zondag, augustus 25

CONCERT REPORT: Jackobond – Ik tel tot tien + [fotospecial]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

IMG_2556Riet Muylaert schrijft kristalheldere en zuivere teksten gecombineerd met mooie muziek, uit het leven gegrepen, iedereen die haar teksten hoort kan zich wel vinden in één van haar liedjes. Vanavond trad de sympathieke Riet, beter bekend onder het alter ego “Jackobond”, op in een klein maar sympathiek zaaltje te Merksem.IMG_2603

De recentste CD verscheen in het najaar van 2015 gevolgd door een première voorstelling in de prachtige Roma te Antwerpen. Liedjes zoals “Ik ben er nog”, “soms” en “zie mij graag” geven veel emoties weer, raken je recht in het hart en doen je nadenken over het leven. Dat Riet uit een moeilijke periode komt is merkbaar aan haar teksten, er is een groot verschil voelbaar met haar vorige drie albums, die vaak opgewekt en vrolijk klinken.

Vanavond bracht Riet een akoestische sessie van haar CD en laat ons duidelijk voelen dat de tijd niet stilgestaan heeft. Dit valt te merken aan haar nieuwe CD gevuld met stuk voor stuk prachtige nummers.

De 4e plaat is een plaat over loslaten, mensen loslaten, maar ook het idee over je toekomst, het beeld van jezelf, bepaalde zaken die niet meer goed kunnen komen,… Ik citeer: “Na lopen met Evy Gruyaert, koken met Piet Huysentruyt hebben we loslaten met Jackobond.” Riet is er dan ook steevast van overtuigd dat we in het leven krijgen wat we nodig hebben, maar dat dat niet altijd hetgene is wat je zelf wilt. Ik kan dan ook besluiten dat we een mooie les gekregen hebben over loslaten. Ondanks dit moeilijke onderwerp zagen we een vrolijke, dansende Riet op het podium met een frivool roos kleedje en nonchalante sneakers!

IMG_2526Toen het liedje “zie mij graag” begon, kon je een spelt horen vallen, een ijzingwekkende stilte kroop in de kledij van het publiek, roerloos bleef iedereen aandachtig luisteren. Riet had duidelijk een gevoelige snaar geraakt bij vele aanwezigen. Ik zag dan ook een gevoelige, breekbare zangeres op het podium staan die bij het einde van deze song een overweldigend applaus in ontvangst mocht nemen.

Nadat Riet, Florejan Verschueren (piano) en Tim Van Den Bergh (gitaar en contrabas) het podium opnieuw betraden, werd er op verzoek “iedereen is hier vrolijk” gespeeld. Echter was het niet de versie die we kenden, maar een Franstalige versie van dit nummer. Dit nummer werd opgedragen aan een Waalse fan die blijkbaar alle nummers van Jackobond aan een Franstalige vertaling onderwerpt. Het resultaat was vernieuwend en mooi, maar toch blijf ik fan van onze Nederlandstalige Jackobond! De koningin der kleinkunst van de lage landen sluit haar concert af met de wijze woorden: “Liefde is altijd het antwoord!”

Mensen die Riet nog aan het werk wilt zien kan terecht op www.jackobond.be voor meer info.

Evelien Hertveldt
copy ZALU
Share.

About Author

Leave A Reply

*