donderdag, augustus 6

CONCERT REPORT: Night of the Proms 2014, 30e verjaardag! (+fotospecial)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

proms logoWaar is da feestje? zoals zo vaak in het sportpaleis! Voor mij persoonlijk, en voor vele concertfans een hoogtepunt in de jaarlijkse concertplanning: The Proms.

In het Antwerpse Sportpaleis ging op 7 november de 30ste editie van de concertreeks Night of the Proms van start. De organisatie kiest voor dat jubileum er niet voor om oude gaten opnieuw op het podium te zetten, maar gaat volledig voor een “drastische verjonging”. Op de affiche staan voornamelijk soloartiesten die hun grootste hits na 2000 scoorden, met name CeeLo Green (Gnarls Barkley), Sam Sparro, Hooverphonic en de Letse accordeoniste Ksenija Sidorova.

Maar liefst 30 jaar gaat deze succesformule al mee en in plaats van slijtage vast te stellen blijven de organisatoren vernieuwen… Zo gaan de Proms ‘oversea’ en veroveren ze – met veel succes – Amerika, maar ook in eigen land (en buurlanden) blijven de Proms opvallen.

Naast een prachtige (en voor de Proms vrij ‘jonge’) affiche dit jaar was ook de lichtshow opnieuw een waar spektakel!NOTP 2014 - 394

Il Novecento, Robert Groslot, Fine Fleur, Carl Huybrechts en zelfs John Miles zijn vaste waarden voor de Proms, en hoe leuk deze artiesten ook mogen zijn, staan de solisten toch elk jaar opnieuw net iets meer in ‘the spotlights’!

NOTP 2014 - 215En dat is dit jaar natuurlijk niet anders. De eerste soloartiest die het podium mocht inpalmen bespeelde ook het instrument dat dit jaar centraal stond, de accordeon. Ksenija Sidorova uit Letland mag zich dan ook een ware virtuoos op dit instrument noemen. NOTP 2014 - 58

Na een korte (opgenomen) aankondiging van Burgemeester De Wever himself ‘Zet die ploat op!’ mocht Sam Sparro het podium innemen. Deze Australiër weet als geen andere te entertainen (wat wij in Antwerpen dank zij Burgemeester De Wever al lang weten natuurlijk) en hij opende dan ook met ‘Happiness’ om direct daarna zijn ‘Black & Gold’ ten beste te geven. Sparro – geheel passelijk gekleed voor een optreden met orkest – zette probleemloos het volle sportpaleis naar zijn hand.

NOTP 2014 - 153Een kort intermezzo van Il Novecento en het was de beurt aan Belgische trots Hooverphonic on stage. Zij sloten nog maar pas een tournee af onder begeleiding van een symfonisch orkest, en ze waren deze ervaringen duidelijk nog niet verleerd. Een perfect samenspel van Hooverphonic met het orkest in combinatie met de welbekende songs waren zoals verwacht een succesformule.NOTP 2014 - 295

Het eerste deel afsluiten was voorbehouden aan Mr FUCK YOU: Ceelo Green is en blijft een absoluut showbeest, wat al duidelijk werd voor hij de eerste noot zelfs nog maar zong! Een pak bijna volledig bestaand uit glimmende en glitterende kristallen sierde het eerste optreden van deze megaster. De bekende deuntjes van ‘Crazy’ en ‘Briht Lights, Big City’ werden dan ook moeiteloos meegezongen door de hele zaal.

Na de pauze kregen we nog de verrassingsact, die dank zij de band zelf, geen verrassing meer was. (zij tweeten in het begin van de week zelf hun aanwezigheid op de Proms) De boysband Blue uit Engeland mag duidelijk nog steeds op een grote schaar (vooral vrouwelijke) fans rekenen. En ze hadden geen probleem Sorry te zeggen, alhoewel dat volgens hen the hardest word is om te zeggen…

Uiteraard is de Proms geen Proms zonder Mister Music: John Miles bracht naast ‘Bohemian Rhapsody’ uiteraard het onmisbare ‘Music’.

De 30e verjaardag van de Proms is dus niet onopgemerkt voorbij gegaan, en ze zijn duidelijk aan een jeugdoffensief begonnen. Wie weet krijgen we ooit nog eens de ‘oude’ proms waar het middenveld compleet ‘bezet’ was door vlaggenzwaaiende, ambiance makende studenten(clubs)!?

Feit is dat de Proms ook na zoveel jaren nog steeds een waarde is waar mee gerekend moet worden in het Belgische concertgebeuren. Wie nog de kans heeft moet deze editie zeker gaan kijken…

copy ZALU

 

 

 

 

 

tekst: AVH Foto's: DVE

Concertdata 2014
• vrijdag 7 november 2014 | 20:30u – 23.30u |
• zaterdag 8 november 2014 | 20:30u – 23.30u | bestel nu
• donderdag 13 november 2014 | 20:30u – 23.30u | bestel nu
• vrijdag 14 november 2014 | 20:30u – 23.30u | bestel nu
• zaterdag 15 november 2014 | 20:30u – 23.30u | bestel nu
Locatie
Night of the Proms vindt plaats in het Antwerps Sportpaleis, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem (Antwerpen.)
Tickettarieven

• 22,00 euro: staanplaatsen balkon
• 25,00 euro: staanplaatsen middenplein vooraan
• 37,00 euro: zitplaatsen balkon
• 37,00 euro: rolstoelplaatsen
• 46,00 euro: zitplaatsen tribunes en middenplein achteraan
Exclusief service- en portkosten en contributie vrij gebruik P+R, tram & bus De Lijn. Het middenplein is met staanplaatsen vooraan en zitplaatsen achteraan.(Prijzen onder voorbehoud.) Wie het eerst bestelt, heeft de grootste kans op kaarten van zijn of haar voorkeur. Bij online boeken worden automatisch de best beschikbare plaatsen toegekend.
Telefonisch reserveren?
Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.)
vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.)
ma t/m vr 9-12.30 uur en 13.30-18 uur

Share.

About Author

Leave A Reply

*