woensdag, oktober 16

CONCERT REVIEW: Periphery AB-Club met fotospecial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alhoewel een vrij jonge Amerikaanse band (opgericht door gitarist Misha Mansoor in 2005),laten deze kerels een diepe indruk na met hun stevige metal. Op zaterdag 4 februari 2012 stonden zij dus op de planken van de AB-Club.

“Periphery Zelfstandig naamwoord (usually in singular withthe) the edge (of something)”

De sound van Periphery kent verschillende invloeden. je herkent de riffs van Meshuggah, de “firepower” van Dream Theater en de (math)core van The Dillinger Escape Plan. Met laatstgenoemde band deed Periphery nog niet zo lang geleden een succesvolle tour. kort samengevat zoals AB het reeds aankondigde: Atypische ritmes + technische precisie = progressive metal van de fijnste kwaliteit.

De AB-Club was dan ook goed volgepakt voor dit optreden met als voorprogramma de Antwerpse band Bear die zojuist een full cd uit hebben op Let It Burn records.

Dus voor de fans van het genre die deze afspraak gemist hebben… pech! Dit is een naam die je beter in het oog kan houden en als je even de kans hebt gaan kijken/luisteren, want naast hun overtuiging on stage brengen ze ook gewoon steengoede muziek.

tekst: AVH – foto’s: DVE

Share.

About Author

1 reactie

  1. Pingback: CD REVIEW: Periphery – PERIPHERY II : Zalu.be News & More

Leave A Reply

*