donderdag, augustus 6

Concertnieuws: Live It Up met SEATSNIFFERS-BARRACUDAZ-LET LEWIS LIVE / Try-out Absynthe Minded

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Live It Up brengt stevige rock ’n roll naar Ter Dilft
The Seatsniffers, The Barracudaz, Let Lewis Live & DJ Bunker Hill

Met Live It Up slaan CC de Kollebloem, vzw Pukema Rock en CC Ter Dilft sinds 2010 de handen in elkaar om meer live muziek in Klein-Brabant te brengen. Na de zomerse reggae november 2011 in JOC WIJland wordt deze keer in Bornem de kaart van de rootsmuziek getrokken. Namen als Let Lewis Live, The Barracudaz en The Seatsniffers beloven alvast een avondje stevige rock ‘n roll.

Live It Up wil kwalitatieve live muziek naar Klein-Brabant brengen. Elke concertavond is een totaalpakket waarbinnen jong, nieuw of lokaal talent naast een gekende waarde een plaats krijgt. Als extraatje krijgt het publiek een nog te ontdekken band voorgeschoteld.

Let Lewis Live opent de avond en kent zijn klassiekers. In sneltempo jakkert dit powertrio uit Gent door de geschiedenis van roots, blues, garage- en swamprock. Met jaren ‘30 in het achterhoofd bewandelen ze het pad dat door grootmeesters als Jimi Hendrix, Jon Spencer, Rory Gallagher, The Black Keys en vele anderen is geëffend, maar doen eigenzinnig hun ding. Bluesrock, maar dan met een ranzig randje…

In 2003 gingen overblijvende leden van The Bluesharks, een Chicago Rhythm & Blues-band, op zoek naar een iets luidere en rauwere sound. Enkele repetities later werden een nieuwe zanger, bassist en drummer ingelijfd. Sax, orgel en een extra gitarist zorgden voor de finishing touch. Intussen zijn The Barracudaz een begrip in de regio: hun stomende rock ’n roll zet het publiek in vuur en vlam.

The Seatsniffers behoren al jaren tot de Europese top in de rootsmuziek. Ze toerden verschillende keren doorheen Europa en de VS en deelden eind 2011 nog het podium met Rockabilly Queen Wanda Jackson in de Brusselse AB. Deze live band buiten categorie brengt een mengeling van rock & roll, rhythm & blues, rockabilly, soul, country & western en ska. Begin 2012 waren ze nog huisorkest in De Laatste Show, nu komen ze naar Klein-Brabant afgezakt… Be ready when they come!

Na de optredens zorgt DJ Bunker Hill (aka Toon from Barracudaz) voor een fijn feestje. Zijn vintage mix van oldschool classics en dansbare rock ’n roll rarities is de perfecte soundtrack voor een avondje rocken en jiven. Bring your dancing shoes…

Zaterdag 18 februari vanaf 20 uur / Black Box Ter Dilft
Kassa: 10 euro
Alle info op: http://www.live-it-up.be

Share.

About Author

Leave A Reply

*