woensdag, oktober 16

CONCERTREVIEW: Example 7 maart 2012 AB, Brussel (met fotospecial)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bij de voorbereiding van de main act zorgde een dj alvast voor de sfeer met wat hedendaagse hits. Heel anders dan bij mijn vorige optredens waar vaak gewoon geen afstemming met de main act te bespeuren is.

De keuze van de tracklist was ook van begin tot einde geweldig, geen medley of opeenstapeling van hitjes. En mooie evenwichtige keuze tussen oudere en nieuwere nummers.

Playing in the shadows, maar ook af en toe eens de spotlight op. Het publiek zal zich zeker en vast niet onder gewaardeerd gevoeld hebben want het publiek werd meer dan betrokken. Een band die zijn publiek waardeert door simpele gebaren zoals de spotlights op het publiek te werpen, een foto van het publiek nemen en vaak oproepen tot een applaus voor onszelf.

And the love kickstarts again, dat zeker want bij vele nummers zag je de gelukkige vriendjes en vriendinnetjes al vaak eens wat dichter bij elkaar dansen. En ook de sfeer straalde geen vijandigheid uit maar gewoon een hoop gebundelde energie.

Hoe vaak is het al gebeurd dat we op een optreden toekomen waar de band simpelweg de CD naspeelt, wat bis-nummers en dan de tourbus op. Helemaal geen klachten want af en toe een onderbreking om het publiek te laten losgaan of op te hitsen ontbrak er zeker niet aan.

Example sloot af met: I guarantee you’ll miss me… en dat zullen we zeker doen. Een compleet feest van begin tot einde met een band die de perfecte balans heeft weergegeven tussen show en muziek. Hun eerste keer in Brussel maar hopelijk niet de laatste keer!

Denis Valcke

Share.

About Author

Leave A Reply

*