zaterdag, juli 20

Couleur Cafe, de “Place to Be” voor iedereen die multicultureel hoog in het vaandel schrijft, trok dit jaar bijna 80.000 bezoekers!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De twintigste editie van het muziek- & culturenfestival Couleur Café was een groot succes.  In drie dagen tijd trok het festival bijna 80.000 toeschouwers. Ondanks het gebrek aan medewerkers die naast het Frans ook de Nederlandse taal beheersen kunnen de organisatoren terugblikken op een geslaagde editie! Het festival lijkt wel een beetje van zijn “familiale” sfeer te verliezen en meer de allures van een klassiek commercieel festival te worden. Ouders met kinderwagens en kleine kinderen worden een zeldzamer beeld op Couleur Café en maken plaats voor heel veel jongeren en de “klassieke” multiculturele festivalbezoeker.  

Het festival werd dit jaar geopend door de Leuvense Selah Sue. Onder een prachtige zonovergoten hemel genoten de festivalgangers van Arno, Cesaria Evora, Zap Mama,… en een uitgebreide selectie van andere groepen die op een van de podia op Thurn & Taxis stonden. Een van de highlights was zonder twijfel de afsluiter van zaterdag, Shameboy gaf een prachtig staaltje Electro House Beat ten beste. Dit jaar pakte het Couleur Café team uit met enkele nieuwigheden: het openluchtpodium Titan en de festivalcamping. De camping herbergde ongeveer 2000 bezoekers die van buiten Brussel het festival bezochten.

De volgende editie van Couleur Café zal waarschijnlijk opnieuw plaats vinden op de site van Thurn & Taxis. Vanaf 2011 zijn er verhuisplannen, meer hierover later.

Wie de 20e editie van Couleur Café graag in foto-overzicht had bekeken,  moeten we teleurstellen! Aangezien we geen toelating kregen om onze eigen foto’s te maken moeten we, gezien we onze huisstijl trouw willen blijven, ontgoochelen!

Tekst: Remko Van der Auwera/Dirk Van Elslande – © DVE MEDIA

Share.

About Author

Leave A Reply

*