zaterdag, juli 20

De 4e Les Ardentes mag terugblikken op een succesvolle festivaleditie!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ondanks een wisselvallig (en dus typisch Belgisch) weer stond deze editie van het vierdaagse festival ook wederom garant voor de nodige muzikale hoogstandjes. Zowel de Mainstage als ook de HF6 en het “Aquarium” boden diverse pareltjes van verschillende muziekgenres.

De afsluiters van de eerste dag was zonder overdrijven een perfecte combinatie uit pure “stage power” en een prachtige muziekervaring! Op de mainstage sloot Emiliana Torrini’s af, die met haar “Jungle Drum” inmiddels al weken door alle Belgische radiostations drumt. Na haar electropop-debut van 1999 bracht Emiliana Torrini vandaag het beste van haar universum met intimistische en krachtige liedjes in combinatie met een ijzersterke performance.

Op de HF6 gaf de legende Grand Master Flash een 2 uur durend spektakel. “Don’t push me, ’cause I’m close to the edge. I’m trying not to loose my head”. Hiphop-fan of niet, wie kent niet de beat en de tekst  van deze enorme hit uit 1982? Grand master Flash, een legende die niet van plan is zich terug te trekken uit de muziekscene, want hij komt naar Les Ardentes met een nieuw album. Deze pionier en uitvinder van body tricks, scratches en andere trucjes met de draaitafel is dus zeker nog geen “has been”.  Zo keert de ‘master’ terug met een schijf die old school referenties met de huidige beats verenigt. Een streling voor het oor gecombineerd met een flamboyante show!

Het is wel geweest. Na vier spectaculaire dagen slaan Julie reporter en fotograaf het stof uit hun kleren en keren huiswaarts voor die eerste echte douche en het eigen bed. We staan weer tot uw dienst op het Duitse Burg Herzberg Festival volgende week. Uiteraard is het ook uitkijken naar de verslagen van Reggea Geel, Pukkelpop, Pukema Rock,…

Share.

About Author

Leave A Reply

*