donderdag, augustus 13

Emeli Sandé genomineerd voor prestigieuze Brit Award Critics’ Choice + Belgische concertdata‏

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Schotse zangeres Emeli Sandé is genomineerd voor de prestigieuze Critics’ Choice Award. Deze award wordt elk jaar in het Verenigd Koninkrijk uitgereikt aan de artiest(e) die door de Britse muziekpers en –industrie het meest naar voren geschoven wordt om door te breken in het daaropvolgend jaar.

De Critics’ Choice Award wordt aanzien als één van de belangrijkste muziekprijzen en opent niet zelden internationale deuren voor de winnaar. De voorbije jaren werd de Award uitgereikt aan Jessie J (2011) Ellie Goulding (2010), Florence and the Machine (2009) en Adele (2008). Emeli Sandé neemt het op tegen Maverick Sabre and Michael Kiwanuka. De winnaar wordt op 21 februari bekendgemaakt in de Londense O2 Arena tijdens een live televisieuitzending.

Dat Emeli Sandé up and running is, mag duidelijk zijn. Bestormde ze eerder dit jaar nog de wereld met haar debuutsingle Heaven, dan doet ze dat nu vlotjes over met haar tweede single: Daddy. Beide singles zijn voorproefjes van Emeli’s fel geanticipeerde debuutalbum Our Version of Events, dat op 6 februari 2012 verschijnt.

Intussen schreef Emeli Sandé samen met de Britse rapper Professor Green het nummer ‘Read All About It’, dat meteen naar de eerste plaats in de Britse Charts klom. Daarnaast maakte ze indruk bij Jools Holland (die stem!) en is ze het oog-en oorstrelende voorprogramma van Coldplay, tijdens hun Europese tour. Een regelrechte belofte dus, of, om het met ID magazine te zeggen: ‘Niet zomaar een nieuwe zangeres, maar de persoon met wie andere artiesten de komende jaren worden vergeleken’.

Emeli Sandé live:

Met eigen ogen zien, of beter: met eigen oren horen?

–          Op zondag 18 december was Emeli te zien als voorprogramma van Coldplay in het Sportpaleis in Antwerpen.

–          Emeli Sandé is één van de artiesten die aantreedt op Eurosonic, het grootste showcasefestival van Europa, dat plaats vindt in Groningen van 11 tot 14 januari 2012. (http://festival.eurosonic-noorderslag.nl/nl/artiesten/ )

–          Op  maandag 2 april staat Emeli Sandé met full band in het Koninklijk Circus in Brussel. Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60 of www.proximusgoformusic.be

Emeli Sandé Online:

www.emelisande.com
www.twitter.com/emelisande
www.facebook.com/emelisande

Share.

About Author

Leave A Reply

*