maandag, april 12

FESTIVALVERSLAG: Leviathan Fest Knokke – met fotospecial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Tekst: Denis Valcke  –  Foto’s: Jill Caty

Dit jaar wist Leviathan Fest in Knokke technisch sterke bands naar hun relatief kleine festival te lokken. Met als headliner Verse die sterk werkt aan een comeback en die net een nieuw album klaarhebben. Maar ook Rise and Fall, Belgisch talent dat binnenkort de eer krijgt mee te toeren met Converge, hebben beide gezorgd voor mooie afsluiters van deze avond.

We hadden ter plekke afgesproken om 19u met Christophe, die voor ons een interview deed met de mannen van Soul Control. Dat zorgde dat we net te laat waren voor Oathbreaker, de openingsact van het festival. We konden echter wel nog een glimp opvangen van hun sound toen we binnen kamen, en toegegeven: we waren met verstomming geslagen als we te weten kwamen dat de vocals van die band uit een vrouwenmond kwamen.

Zoals geacht van een klein “underground festival” ging de boel goed vooruit. Al heel snel konden we genieten van de rustige klanken van Maudlin. Een uitsteker die avond qua sound. Technisch heel sterk. Spijtig genoeg werden de complexe klanken van de band niet goed opgevangen door de betonnen muren van de zaal waarin we stonden. Iets wat de geluidstechnici toch hadden mogen horen.

Daarna lag het tempo onmiddellijk wat hoger dankzij Soul Control gevolg door Ritual. Beide knallers van bands die met een snel tempo ervoor zorgden dat ze je recht door de borst raakten en meesleurden.

Hoogtepunten van de avond waren ook meteen de headliners. Rise and Fall, met een nieuwe plaat en een nieuwe tournee. Dat ze aan het opwarmen waren voor hun tournee met Converge kon je absoluut niet horen. Het publiek werd dan ook al snel meegesleurd in de zware bassen en teksten van de band.

De avond eindigde met Verse. Dit was hun comeback. En voor de warme ontvangst van het publiek waren ze absoluut niet ongevoelig. Ze bedankten meerdere malen en gaven een show die je enkel kan zien op een klein festival als dit. Intiem en meeslepend. De boodschap kwam over en het publiek kon tevreden naar huis na iets wat het woord “performance” geheel herdefinieerde. Uitkijken is het ook naar hun nieuwe album dat binnenkort bij BRIDGE NINE records verschijnt! Lees binnenkort de review op zalu!

Al bij al meer dan een mooi festival. Een aantal grotere namen en wat kleinere maar allemaal technisch even sterk. Wat ik de organisatie zou aanraden is de zaal rondom rond afwerken met doeken of een andere zaal zoeken waar de muziek mooier uitkomt. Of volgend jaar misschien zelf iets groter en in de frisse buitenlucht van “‘t zeetje”…

BANDINFO:

http://www.myspace.com/verse

http://www.myspace.com/riseandfall13

https://www.facebook.com/soulcontrolmusic

http://www.myspace.com/maudlinrocks

http://www.myspace.com/ritualeurope

http://www.myspace.com/theoathbreakerreigns

Tekst: DV  –  Foto’s: JC

Share.

About Author

Leave A Reply

*