donderdag, juli 2

Geslaagde Groezrock editie 2012 met 40.000 bezoekers (+ fotospecial)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De lezers die van punk-rock en het iets hardere muziek genre houden werden het voorbije weekend uitgebreid verzorgd op het fantastische groezrock in Meerhout! Zalu verteld u alle details en een bijzondere fotospecial over de beide dagen. Een tachtigtal bands vulden de affiche met de beste punk rock, hardcore en ska!

Twee dagen lang was het Kempische Meerhout HET centrum van circle pits, walls of death en vooral heel veel klinkende gitaren. De bands die op Groezrock geprogrammeerd staan, zullen niet bij elke concertliefhebber direct op het wenslijstje staan, maar Groezrock pakte wel uit met een reeks namen die binnen het genre op een enorm aanzien mogen rekenen.

‘Vooral deze kwaliteitsvolle affiche zorgde ervoor dat we zowel zaterdag als zondag telkens 21.000 tickets verkochten’, zegt François Nuyts van de vzw Groezrock. ‘Meer dan 65 procent van onze bezoekers is afkomstig uit het buitenland. Daarnaast kunnen we rekenen op trouwe fans die al jarenlang ons punkrockfestival bezoeken.’

Het punk-rock festival was dus opnieuw een niet te vergeten ervaring en maakt daarmee al voor de 21e keer zijn naam waar! Zaterdag was het een beetje frisjes maar de muziek en de sfeer maakten dat meer dan goed. Het groot domein met de 5 stages lag er wat modderig bij maar dat kon de sfeer zeker niet drukken.

Naast punkers met perfect gestylde “kammen” (idd punk is NOT dead!) en rockabilly’s met vetkuiven zag je ook het ‘alledaagse’ volk! Groezrock is een festival dat voor elke stijl open staat en dus vind je meer en meer “general public” die zich perfect mixen in het bonte allegaartje van punkers en metal fans.

Zaterdag steelde de metalcore band ‘Miss May I’ de show op de impericon stage met een geweldig optreden en een publiek dat spontaan meezong. Na ‘Miss May I’ konden de hardcore fans ook genieten van ‘The Ghost Inside’ die knalden met het album ‘Returners’, het is ook niet de eerste keer dat deze band op groezrock te bezichtigen was. Deze band zette de tent helemaal op stelten. De Nederlandse ‘Heideroosjes’ schitterden dan weer op de main stage waar ze voor veel ambiance zorgden.

Na ‘Heaven Shall Burn’ sloot de Australische metalcore band ‘Parkway Drive’ de show af op de impericon stage met een optreden waar je over de hoofden kon lopen (ook wel bekend als “crowd surfen”). de band zong niet alleen nummers van hun laatst uitgebrachte album ‘Deep Blue’ maar bracht ook oudere nummers die nog steeds de tent in vuur en vlam zetten! Ze speelden zelfs een gloed nieuw nummer waar het publiek ook helemaal op los ging. De gebruikelijke strandballen, eigen aan ‘Parkway Drive’ ontbraken ook niet. Dit was de perfecte afsluiter voor de impericon stage voor deze dag.

De legendarische punk band ‘Rancid’ die dit jaar zijn 20 jarige jubileum viert, sloot deze eerste festivaldag af met een geweldig optreden op de main stage! HAPPY BIRTHDAY! Rancid een Amerikaanse punkband die al sinds 2003 niet meer op een Europees podium stonden was dan ook zonder twijfel “het snoepje” van deze festivaldag. Bijna elke band die zaterdag op Groez speelde betuigde openlijk hun respect voor deze opmerkelijke Amerikaanse groep, wat er zeker toe bijdroeg dat naast een volle main tent niet enkel de tent tot barstens toe gevuld was maar ook daarbuiten de bewonderaars netjes stonden te luisteren! Ze brengen hun werk nog steeds met een enorme passie en mogen dan ook terecht de perfecte afsluiter genoemd worden.

Zondag begon met enkele druppels regen maar dat klaarde snel op en vanaf dan was het zomers weer dat alles meer dan goed maakte. In de namiddag was de hardcore band ‘Your Demise’ aan zet om de Impericon stage te veroveren gevolgd door de ‘Architects’.

De populariteit van deze band zorgde ervoor dat de Impericon stage goed vol was, tijdens het concert kondigde de zanger aan dat dit optreden het laatste optreden was voor een lid van deze band, wat voor een luid applaus uit respect zorgde, omdat hij al een aantal jaar bij deze groep speelt!

Tussen ‘Your Demise’ en ‘Architects’ trad de hardcore band ‘Such Gold’ met passie voor pop-punk op in de etnies stage en liet het publiek letterlijk van de grond gaan! Ze sloten het optreden af met een groot deel van het publiek OP het podium waar ze luidkeels mee konden zingen.

Verdere highlights waren uiteraard Anti-Flag op de impericon stage en een van de meest bekende hardcore bands ‘Terror’. het net iets toegankelijkere ‘Simple Plan’ was dan weer te bewonderen op de main en het is onnodig te vermelden dat deze Canadese rockers geen moeite hadden het publiek naar hun hand te zetten…

FOTOSPECIAL:

Tekst: AVH – Foto’s: DVE

Share.

About Author

Leave A Reply

*