maandag, januari 21

Het Brussels Summer Festival sloot de editie 2009 af met een spetterende show van Vive La Fête.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de week van 14 tot 23 augustus was het centrum van Brussel in de greep van het BSF dat ook dit jaar opnieuw voor een “culturele douche” zorgde. 

Met een programma van voornamelijk Franstalige bands zorgt Brussels Summer Festival voor een rijk gevulde affiche waar voor ieder wat wils bijzat. 

Headliners op deze editie waren onder meer Machiavel, PEP’s (een Franse groep uit Grenoble), de Franse chanteuse La Grande Sophie en de, ons Vlamingen niet onbekende Danny en Els van Vive La Fête, die opnieuw het festivalwereldje met hun explosieve optredens in vuur en vlam zetten. Meer Vlaamse namen waren nog geprogrammeerd met Milow en Jasper Erkens. 

De locatie was dit jaar de buurt van de Kunstberg, waar alle “geweld” geconcentreerd was op drie podia: het Paleizenplein, het Museumplein en het Warandepark.

De eerder vermelde Vlaamse band Vive La Fête mochten deze BSF editie op zondag 23 augustus afsluiten, wat ze dan ook deden met een spetterende show in de prachtig ingesloten locatie van het Museumplein.

Ondanks de concurrentie van Pukkelpop vonden ook dit jaar weer talrijke kunst- en muziekliefhebbers hun weg naar Brussel. Voor een zachte combi-prijs van €15 voor een 10daagse happening word dan ook veel geboden!

Tekst & Foto’s: Dirk Van Elslande – © DVE MEDIA, 2009

Share.

About Author

Leave A Reply

*