zondag, augustus 25

Hippie feest “Burg Herzberg festival” opnieuw doorslaand succes!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ook dit jaar en reeds voor de 41e keer was de burcht “Herzberg” getuige van het jaarlijkse “hippie”festival! Wie denkt dat de hippiecultuur uitgestorven is, moet volgend jaar maar eens de 450km rit naar Burg Herzberg in Duitsland aantreden, om zich van het tegendeel te overtuigen!

De muziek is verdeeld over 2 stages (Main- & Freakstage) en in tegenstelling tot de in onze contreien bekendere festivals zullen vele namen volledig onbekend klinken. Het Burg Herzberg Festival staat dan ook bekend voor zijn gedurfde en gevarieerde programmering. Van Folk tot Blues naar pure Reggae is hier maar een kleine stap! Ondanks de vele “onbekende” artiesten toch enkele opvallende en bekend klinkende namen op de main: Zo waren daar op vrijdag “the Original Wailers” (ja, die van Bob Marley) geprogrammeerd en brachten naast nieuw werk diverse bekende tracks uit hun tijd met de reggae legende Bob ten beste. Op zaterdag deden de rock & funkband Mother’s Finest de weide op haar grondvesten daveren! Na hun wereldhit “Baby Love” (een hardfunk nummer) zeker en vast geen onbekenden en ze presenteerden dan ook opnieuw een prachtige liveshow die door iedereen gesmaakt werd.

Maar het moet gezegd worden dat het op dit festival lang niet alleen om de muziek gaat! Het gevoel van de camping, die reusachtig groot is en waar je met auto, hond, kat, fiets, caravan,… gewoon kan oprijden draagt wezenlijk bij tot de sfeer van dit gebeuren! Het is dus een mix van tent(jes), oude omgebouwde bussen, campers, caravans tot zelfs heuse tipi’s. Naast de vele standjes waar men (toegegeven in hippietraditie voornamelijk vegetarisch en biologisch) de raarste en lekkerste dingen te eten kon krijgen (lees kopen uiteraard) heb je de standjes met hippe zeldzame kleding, standen met LP’s (jah dat bestaat nog steeds) en CD’s  en uiteraard een enorme diversiteit aan mensen. Hier gaat werkelijk alles hand in hand, zijn de bezoekers (en de crew) tolerant en is het gewoon leuk om na een festivaldag aan de eigen tent een kampvuurtje (ja dit mag ook!) te stoken en gewoon de dag relaxed laten uitklinken…

Kort en bondig samengevat: Hier FEEST je samen in de sfeer van love & peace! Ongeacht je huidskleur, geloofsovertuiging, seksuele oriëntatie of kledingstijl. Een aanrader voor iedereen die gewoon 4 bijzonder aangename en bijzondere dagen wil doorbrengen. Wij zijn er volgend jaar voor de 42e editie definitief opnieuw bij!

Geniet van de fotoreportage en voor de nieuwsgierige lezers die er volgend jaar zelf deel van willen uitmaken:  http://www.burgherzberg-festival.de/

Tekst & Photo’s: Dirk Van Elslande – © DVE MEDIA 2009

Share.

About Author

Leave A Reply

*