dinsdag, februari 19

K’s Choice stelde hun stevigste album ooit voor! [fotospecial]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

K's Choice SHOWCASE 22april15-91Op woensdag 22 april stelde K’s Choice hun nieuwe album ‘The Phantom Cowboy’ live voor.
’s Avonds stelt K’s Choice hun nieuwe plaat voor op het release concert in de uitverkochte Zappa club in Antwerpen.

K's Choice SHOWCASE 22april15-46Op Deezer kan je het nieuwe album nu al beluisteren en op iTunes krijg je al meteen 4 nieuwe songs van het album wanneer je het nu voorbestelt!

The Phantom Cowboy is zonder enige twijfel de meest heavy plaat die Sarah en Gert Bettens in hun carrière hebben opgenomen. Een rockalbum pur sang.
Voor de eerste keer in hun muzikale loopbaan besloten broer en zus om samen een album te schrijven. Terwijl ze vroeger elk apart nieuwe nummers neerpenden, vloog Gert nu naar Tennessee en Sarah naar Kapellen om tijdens twee intensieve schrijfsessies samen 11 nieuwe songs vorm te geven.
Het geheel werd geproduced door Alain Johannes, zeker geen onbekende naam voor al wie de alternatieve en stoner rock uit Californië een warm hart toedraagt. Johannes, trouwe kompaan van Dave Grohl, alsook live muzikant bij Queens of the Stone Age en Them Crooked Vultures, tekende als producer en engineer ook al voor tal van gevestigde waarden zoals Mark Lanegan, Arctic Monkeys, en ga zo maar door.

K's Choice SHOWCASE 22april15-31SLOTSOM:

Terug van weggeweest? neen ze zijn nooit echt ‘verdwenen’… Maar het nieuwe album is ruwer, groffer en luider, en het is geweldig! Op de showcase vertelde Sarah net voor het concert dat ze eigenlijk helemaal geen luide stem heeft en dat dit album dus best wel een uitdaging was voor haar. Wel dan kunnen we zonder enig spoor van twijfel verkondigen dat ze deze uitdaging meesterlijk gewonnen heeft!

Het was ook de eerste maal dat broer en zus Bettens de songs samen schreven, en ook dit blijkt geen foute keuze te zijn. De plaat klinkt opmerkelijk en zit -zowel muzikaal als ook qua teksten – geweldig in elkaar. Als je dan bedenkt dat wij een showcase bekijken waar de band nog niet helemaal aan de nieuwe songs gewend is…

De fans zullen met absolute zekerheid dit nieuwe album in hun armen sluiten, en ik gok dat ze met deze ‘stijlbreuk’ ook een hele reeks nieuwe fans zullen aanspreken!

DVE
copy ZALU

In mei komt K’s Choice terug naar België voor de eerste concerten van The Phantom Cowboy Tour.

19 mei: Nijdrop – Opwijk
21 mei: Casino – Sint-Niklaas (Sold out)
22 mei: Depot – Leuven (Sold out)
23 mei: Gladiolen Festival – Olen (Sold out)
24 mei: Vredenburg – Utrecht (NL, Sold out)
25 mei: Salle Saint-Ursmer – Binche

Share.

About Author

Leave A Reply

*