donderdag, juli 2

Nieuwe namen toegevoegd aan Pukkelpopline-up, datum voorverkoop, voorrang voorverkoop, nieuwe campings!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Terwijl buiten de planten in knop schieten en de eerste bloemen zorgen voor kleurrijke tuintjes, groeit ook de affiche van Pukkelpop zienderogen.  Eerder werden o.a. Foo Fighters, Björk, The Stone Roses, Bloc Party en The Black Keys al aangekondigd,  vandaag doen we daar meer dan 40 artiesten bij.

Wat dacht je van Lykke Li, die met ‘I Follow Rivers’ dé hit van het jaar scoorde? Ook Chase and Status zullen erbij zijn in Hasselt voor een stomende dj-set op de Main Stage en laat die baard maar staan, want op Pukkelpop zie je het herenigde Grandaddy weer op het podium! Band of Skulls, Andy C: Alive, Knife Party, Apparat Band, Jamie Woon, Jakwob Live, Goose, Com Truise, Niki & The Dove, Willy Moon en Yashin zijn vrijdag 17 augustus ook van de partij op Pukkelpop.

Donderdag 16 augustus wordt het uitkijken naar Netsky, het strafste Belgische exportproduct van dit moment. Maar ook naar Bush, want Gavin Rossdale en de zijnen zijn weer helemaal terug. En hou die strijkstok in de aanslag, want ook Apocalyptica is er deze zomer bij. Eveneens op donderdag op de Pukkelpopweide: Tinie Tempah, Social Distortion, Example, Touche Amore, Django Django, Labrinth, Bowerbirds en Mumbai Science.

De laatste festivaldag worden Foo Fighters op de Main Stage vergezeld door o.a. The Hives, Zweedse rockers met attitude, en The Cribs, een band die al voor de vijfde keer naar Pukkelpop komt. In de Boiler Room worden de beats geleverd door o.a. A-Trak, Diplo en Feed Me, terwijl de Dance Hall mooi volk als Gesaffelstein Live en Major Lazer over de dansvloer krijgt. Verder die dag: The Antlers, Ghost, Bob Mould performs ‘Copper Blue’, C2C, Pulled Apart by Horses, Ceremony, Howler, Daughter en Jamie N Commons.

Nog meer namen worden later bekend gemaakt.

De officiële voorverkoop van de Pukkelpop 2012 tickets start maandag 14 mei om 06.00u via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be. Festivalgangers die voor de editie van 2011 online een ticket kochten, krijgen zoals eerder aangekondigd, een week voor de start van de officiële voorverkoop de kans om via een persoonlijke link, hun Pukkelpopticket in presale aan te schaffen. De presale start maandag 7 mei om 10.00u en loopt af op vrijdag 11 mei om 23.59u. De ticketprijzen blijven ongewijzigd.

– Een combiticket kost €155 (exclusief €4,5 euro reservatiekosten, inclusief kamperen van woensdag 15 augustus, 12.00u tot zondag 19 augustus, 12.00u en gratis openbaar vervoer).

– Een dagticket kost €79 euro (exclusief €4,5 reservatiekosten, inclusief 2 nachten kamperen en gratis openbaar vervoer).

Er is nog meer goed nieuws voor festivalgangers die kamperen tijdens het festival.  De gratis slaapgelegenheid wordt verder uitgebreid en festivalbezoekers kunnen nu terecht op 3 verschillende campings.

Camping A bevindt zich op de Kempische Steenweg en is recht tegenover het festivalterrein.

Camping B ligt tussen de Semmestraat en Slangbeekstraat, net achter Camping A.

Er is parkeergelegenheid naast het kampeerterrein. Gratis festivalshuttles brengen iedereen vlot van aan de stations Hasselt en Kiewit naar Camping B en/of naar het festivalterrein (en weer terug). Het traject ‘Camping B-festivalterrein-Camping B’ kan doorlopend afgelegd worden

Camping C bevindt zich in de Putvennestraat en ligt op wandelafstand van het festivalterrein.

Ook nieuw dit jaar is dat de gewenste camping zal moeten worden aangegeven tijdens de bestelprocedure van het Pukkelpop 2012 ticket.

De Pukkelpoporganisatie meldt dat er, in nauw overleg met de nabestaanden van de overleden slachtoffers en o.a. stad Hasselt, achter de schermen in alle sereniteit aan een herdenkingsmoment en een gedenkmonument wordt gewerkt. Het is de uitdrukkelijke wens van alle betrokken partijen om dit in alle discretie te kunnen blijven verder doen. Meer informatie volgt op een later tijdstip.

Tot slot wil de organisatie alle festivalgangers nogmaals nadrukkelijk waarschuwen voor veilingwebsites die inkomtickets en eet- en drankbonnen voor Pukkelpop 2012 aanbieden. De eet- en drankbonnenvouchers zijn fraudegevoelig en hebben een unieke barcode die maar één keer gescand kan worden. Pukkelpop 2012 tickets die via veilingwebsites of secundaire markt aan doorgaans woekerprijzen worden aangeboden zijn illegaal en mogelijk vals of ongeldig. Het risico is groot dat de toegang tot het festival wordt geweigerd. Pukkelpoptickets staan op naam en kunnen niet worden doorgegeven of doorverkocht aan derden.

Pukkelpop 2012 vindt plaats op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus op het festivalterrein van Kiewit aan de Kempische Steenweg in Hasselt. Voor meer praktische informatie: www.pukkelpop.be

Share.

About Author

Leave A Reply

*