zaterdag, september 26

STOOSHE support act JENNIFER LOPEZ (14/10 @ Sportpaleis)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

The first rule of Stooshe? There are no rules!

Stooshe is de nieuwe popsensatie uit de UK. Afgelopen week scoorden ze met hun debuutsingle Love Me gelijk een Top 5 hit in de UK single chart. En deze week doen ze dat moeiteloos over. Love Me featuring Travie McCoy is geproduceerd door Future Cut (o.a. Lily Allen, Shakira, Kelis). De single is afkomstig van hun in de zomer te verschijnen debuutalbum Swings & Roundabouts.
Bekijk hier de video van Love Me.

 Stooshe is geen standaard meidenband. Het uit Londen afkomstige trio lapt de ‘girlband code of conduct’ graag aan hun laars. Ze vloeken, ze praten over sex, ze dragen rare kleding, ze hebben een mening en ze zijn erg grappig. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, kunnen ze ook echt zingen. Stooshe bestaat uit ‘Big Boobied Blue Blood’ Alex Buggs, ‘Quirky Haired, Bubbly Batty’ Courtney Rumhold en ‘Bootylicious Brit Brat’ Karis Anderson. Het wulps, aanstekelijk meidentrio brengt pretpop van de bovenste plank en omschrijft hun filosofie als “GhettRo”: ze combineren Salt & Pepa met Odd Future, En Vogue met Jay-Z en TLC met The Supremes.

 Alex, Courtney en Karis waren tien maanden geleden nog drie solo zangeressen die het probeerden te maken in de muziekindustrie. Alledrie waren zij benaderd door songwriter Jo Perry en stylist Di Barrand die op zoek waren naar interessante jonge vrouwen om mee te werken. In de Gravesend studio van Jo ontmoetten de drie zangeressen elkaar voor de eerste keer. Ze waren daar om individueel tracks op te nemen met Jo. Toen zij de tracks van Jo hoorde en er verschillende discussies uitbraken over wie welke track zou gaan opnemen besloten zij uiteindelijk om hun individuele creativiteit te bundelen. Drie werd één en zo werd Stooshe geboren in januari 2011.

De lyric video voor hun set-up single Betty Woz Gone stond enkele uren na het uploaden meteen op #1 van meest bekeken video´s in de UK en op #14 van de meest bekeken video´s wereldwijd.

UK Press Quotes
“A girlband with proper attitude” – Daily Star
“The girl group who don’t play but the rulebook…their sharp exchanges brim with spice & character” – Daily Mirror
“Super cool girl group” – Grazia
“Insanely catchy…their takeover has well & truly begun” – NME

Voor meer informatie, zie http://www.stooshe.com/

Share.

About Author

Leave A Reply

*