donderdag, augustus 6

Time Warp Mannheim 2012 Waar visioenen werkelijkheid worden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na spectaculaire edities in Italië en Nederland richten de Time Warp fans hun aandacht nu op Mannheim. Het duurde precies een week voordat de beperkte Early Bird tickets voor de eerste Time Warp van 2012 waren uitverkocht -de run op gewone tickets is begonnen! Geen wonder: de line-up heeft vele verrassingen in petto en er is veel ruimte voor nieuwe experimenten op andere gebieden.

31 maart is een hoogtepunt voor techno fans van over de hele wereld. Voor de 17de keer al, zal de klok gelijk slaan met de vette bass drums en sissende hi-hats. Een unieke ervaring, een adembenemende combinatie van muziek, licht en emoties – de geest van Time Warp is weinig veranderd door de jaren heen. Sinds het midden van de jaren negentig is het techno evenement in Mannheim een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de elektronische muziek scene en heeft het altijd bewezen een platform voor nieuwe geluiden en trends te zijn.

In 2012 kan het internationale publiek niet alleen uitkijken naar headliners van het kaliber Väth, Hawtin en Cox, maar ook naar nieuwe ontdekkingen van de laatste jaren. Een van deze is zeker de Visionquest crew met als  “main man” Berlijner Seth Troxler.

Jamie Jones kijkt ook terug op een succesvol jaar. Leden van het Britse portal Resident Advisor verkozen hem tot beste DJ, en dit jaar maakt hij zijn Time Warp debuut. Daarnaast zullen twee pioniers van de elektronische dance muziek toetreden tot de line up; helden Kevin Saunderson en John Digweed!

Nick Curly laat op Time Warp niet alleen nummers horen van zijn debuutalbum ‘Between The Lines’, hij gaat ook nog een back2back sessie aan met Mathias Kaden! Een andere act die hoge ogen gaat gooien bij fans van techhouse sets met een drive is AKA AKA feat. Thalstroem. Davide Squillace, Pan-Pot, Guti, Hobo – slechts enkele namen van meer dan 40 artiesten die het publiek te zien krijgen tijdens het marathon evenement.

Time Warp neemt ook een innovatieve houding aan op het gebied van productie- en podiumtechnologie, met de nadruk op geavanceerde technologieën. Naast de uitgebreide lichtshows ligt de focus primair op het gebruik van 3D-technologie. Was het publiek al onder de indruk van het geweldige 3D-mapping op Time Warp Holland, in Mannheim zal het productieteam een compleet nieuwe ervaring brengen. Het Time Warp-team is op dit gebied altijd al succesvol geweest, het vinden van de meest getalenteerde en innovatieve nieuwe beeldende kunstenaars, en is nu bezig met een concept voor zes areas. Bezoekers kunnen zich dus verheugen op een unieke audiovisuele ervaring in maart!

Meer dan 40 acts, bijzondere licht en podiumconcepten, verpakt in 19 uur non-stop  feesten -Time Warp 2012 zorgt voor een intense ervaring die ongeëvenaard is!

Sponsoren en media partners van het Time Warp Festival

Een groot dankwoord aan de partners: Warsteiner, Red Bull, Stadt Mannheim, Resident Advisor, Sunshine Live, bigFM, Storm, Pur, Groove, De:Bug, Stadtmagazin Meier, Virtualnights, Sub Culture.

DJs: Sven Väth, Richie Hawtin, Carl Cox, Ricardo Villalobos, Marco Carola, Loco Dice, Dubfire, Adam Beyer, Chris Liebing, DJ Rush, Kevin Saunderson, John Digweed, Magda, Monika Kruse, Karotte, Jamie Jones, Visionquest (Ryan Crosson, Shaun Reeves, Seth Troxler), Steve Lawler, Marcel Dettmann, Ben Klock, Paco Osuna, Mathias Kaden & Nick Curly b2b, Davide Squillace, Pan-Pot, tINI, Robert Dietz, Dorian Paic, Felix Kröcher, Seebase, Federico Molinari, Steffen Baumann, Sasch BBC, Steffen Deux, Lautleise

Live: Laurent Garnier pres. L.B.S., Extrawelt, AKA AKA feat. Thalstroem, Paul Ritch, Guti, Hobo

Tickets:  60 Euro  +  vvk fees  @  FNAC  &  www.time-warp.de

Travel :   www.partybus.eu

Meer info :   www.facebook.com/timewarpofficial

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*